autor:

Fara foto

» » Aperitive

Budincuta de patrunjel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g radacina de patrunjel + frunzele, , 200 g frisca nebatuta (sau smantana), , 2 oua, , sare, , piper proaspat macinat,, nucsoara rasa, , 2 lingurite unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata radacinile de patrunjel, se spala, se taie bucati si se fierb circa 20 de minute in apa cu sare. Se scurg si se maruntesc cu mixerul. Se incorporeaza frisca (smantana) si galbenusurile si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Piureul astfel obtinut se imparte in doua. Se spala frunzele de patrunjel, se zvanta, se toaca marunt si se amesteca cu una din jumatatile de piure. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza - in parti egale - in ambele jumatati de piure. Se ung forme mici (sau cesti de 125 ml) cu unt si se toarna in ele - alternativ - cate-un strat din fiecare piure. Se aseaza formele intr-un vas mare termorezistent, in care se toarna apa clocotita cam de doua degete, si se dau 20 de minute la cuptorul incins, ca sa se intareasca compozitia. Se ridica apoi temperatura la 160° si se lasa sa se coaca inca 20 de minute. Se desprind budincutele cu un cutit, se rastoarna pe farfurii si se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincuta de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Broccoli la abur cu fenicul pane si germeni de broccoli

Broccoli la abur cu fenicul pane si germeni de broccoli

Cum se prepara broccoli la abur: Broccoli se spala, se taie partea tare si se separa in buchete

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g radacina de patrunjel + frunzele
  • 200 g frisca nebatuta (sau smantana)
  • 2 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat,
  • nucsoara rasa
  • 2 lingurite unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza