autor:

Fara foto

» » Aperitive

Budincuta de patrunjel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g radacina de patrunjel + frunzele, , 200 g frisca nebatuta (sau smantana), , 2 oua, , sare, , piper proaspat macinat,, nucsoara rasa, , 2 lingurite unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata radacinile de patrunjel, se spala, se taie bucati si se fierb circa 20 de minute in apa cu sare. Se scurg si se maruntesc cu mixerul. Se incorporeaza frisca (smantana) si galbenusurile si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Piureul astfel obtinut se imparte in doua. Se spala frunzele de patrunjel, se zvanta, se toaca marunt si se amesteca cu una din jumatatile de piure. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza - in parti egale - in ambele jumatati de piure. Se ung forme mici (sau cesti de 125 ml) cu unt si se toarna in ele - alternativ - cate-un strat din fiecare piure. Se aseaza formele intr-un vas mare termorezistent, in care se toarna apa clocotita cam de doua degete, si se dau 20 de minute la cuptorul incins, ca sa se intareasca compozitia. Se ridica apoi temperatura la 160° si se lasa sa se coaca inca 20 de minute. Se desprind budincutele cu un cutit, se rastoarna pe farfurii si se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincuta de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Crochete de cartofi cu branza

Crochete de cartofi cu branza

Se curăță și se fierb cartofii ca pentru piure. Se scurg și se zdrobesc, apoi se lasă puțin

4 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g radacina de patrunjel + frunzele
  • 200 g frisca nebatuta (sau smantana)
  • 2 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat,
  • nucsoara rasa
  • 2 lingurite unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Tarta cu ton si mozzarella