autor:

Anca Rm

» » Aperitive

Bulete de branza in stil spaniol

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
2 linguri ulei, , 3 linguri faina, , 0.5 l lapte dulce, , 300 gr branza razuita, , sare, , piper alb, , Pentru crusta:, , 2 oua, , 3 linguri pesmet, , 3 linguri faina

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina, omogenizam bine.



Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze cocoloase. Amestecam pana cand aluatul se leaga si se gateste faina (gustam sa nu aiba gust de faina cruda; daca are, mai lasam putin pe foc), punem si putin piper si luam de pe foc.



Lasam sa se racoreasca putin si adaugam branza razuita (daca aveti branza sarata, nu mai adaugati sare in aluat) si amestecam bine.



Pregatim o tigaie sau un vas in care sa punem ulei in asa fel incat sa se inece buletele in ulei (ca la minciunele). Mai pregatim farfurii: una cu faina, una cu 1 ou batut bine, si inca una cu pesmet.



Cand este rece aluatul formam din el bulete sau ce forma doriti, le rulam prin faina, ou, pesmet si le punem in baia de ulei incins.



Le lasam sa se rumeneasca, le luam de acolo si le punem pe un servetel de hartie sa se scurga uleiul in exces.



Eu va doresc pofta buna!



Sunt delicioase, mai ales daca va plac branzeturile. Sunt bune atat calde, cat si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de branza in stil spaniol" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

Intai se prepara umplutura astfel: se amesteca brinza de vaci care trebuie sa fie mai seaca cu untul,

4 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Placintele cu urda

Placintele cu urda

Preparare aluat: Se cerne faina, la mijloc se face o gaura in care punem drojdia, putin lapte cald

7 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mada Mady , 09 martie 2014

    Gabriela, unde vezi tu "cascaval" in reteta? zice de barnza... nu de cascaval.

  • Fara foto

    Gabriela Barbu , 05 martie 2014

    si cascavalul unde este?

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 0.5 l lapte dulce
  • 300 gr branza razuita
  • sare
  • piper alb
  • Pentru crusta:
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Ardei gras umplut cu branza