Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina, omogenizam bine.
Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze cocoloase. Amestecam pana cand aluatul se leaga si se gateste faina (gustam sa nu aiba gust de faina cruda; daca are, mai lasam putin pe foc), punem si putin piper si luam de pe foc.
Lasam sa se racoreasca putin si adaugam branza razuita (daca aveti branza sarata, nu mai adaugati sare in aluat) si amestecam bine.
Pregatim o tigaie sau un vas in care sa punem ulei in asa fel incat sa se inece buletele in ulei (ca la minciunele). Mai pregatim farfurii: una cu faina, una cu 1 ou batut bine, si inca una cu pesmet.
Cand este rece aluatul formam din el bulete sau ce forma doriti, le rulam prin faina, ou, pesmet si le punem in baia de ulei incins.
Le lasam sa se rumeneasca, le luam de acolo si le punem pe un servetel de hartie sa se scurga uleiul in exces.
Eu va doresc pofta buna!
Sunt delicioase, mai ales daca va plac branzeturile. Sunt bune atat calde, cat si reci.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii