Bulete de branza in stil spaniol

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Bulete de branza in stil spaniol

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 0.5 l lapte dulce
  • 300 gr branza razuita
  • sare
  • piper alb
  • Pentru crusta:
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri faina

Mod de preparare

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina, omogenizam bine.

Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze cocoloase. Amestecam pana cand aluatul se leaga si se gateste faina (gustam sa nu aiba gust de faina cruda; daca are, mai lasam putin pe foc), punem si putin piper si luam de pe foc.

Lasam sa se racoreasca putin si adaugam branza razuita (daca aveti branza sarata, nu mai adaugati sare in aluat) si amestecam bine.

Pregatim o tigaie sau un vas in care sa punem ulei in asa fel incat sa se inece buletele in ulei (ca la minciunele). Mai pregatim farfurii: una cu faina, una cu 1 ou batut bine, si inca una cu pesmet.

Cand este rece aluatul formam din el bulete sau ce forma doriti, le rulam prin faina, ou, pesmet si le punem in baia de ulei incins.

Le lasam sa se rumeneasca, le luam de acolo si le punem pe un servetel de hartie sa se scurga uleiul in exces.

Eu va doresc pofta buna!

Sunt delicioase, mai ales daca va plac branzeturile. Sunt bune atat calde, cat si reci.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura