autor:

autor

» » Aperitive

Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
o conopida potrivita, un ou, faina, apa minerala, piper, sare, delikat, untdelemn pentru sote: 1/2 kg morcovi, doua cepe mari, 2 doua linguri unt, sare, piper, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Conopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat.
Separat, intr-un vas de palstic se pregateste o compozitie asemanatoare celei pentru clatite adica un ou se amesteca cu faina si se dilueaza trepat cu apa minerala, se adauga o ceasca de untdelemn, sare, piper, doua linguri delikat. Se obtine astfel un aluat ca o smintina mai groasa, dar care să curga.
Fiecare floricica de conopida se trece prin aluat si cu o furculita se pune la prajit intr-o baie de untdelemn incins. Cînd capata o culoare aurie se scot si se asaza pe farfurie, iar pe deasupra se presara cascaval ras si patrunjel taiat foarte fin.
Pentru sote se fierb morcovii apoi se taie rondele si se aduga peste ceapa taiata foarte marunt (eventual rasa) si inmuiata bine in untdelemn. Se adauga sare, piper, delikat si patrunjel. Se ia de pe foc si de amesteca cu putin unt apoi se asază pe farfurie alaturi de bulgarasii de conopida.
Se mai poate servi cu sote de ciuperci sau cu salata de sfeclă roaie sau în alte combinatii.
Această reteta se poate adapta perioadelor de post, adica se poate elimina oul din aluatul pentru conopida si cascavalul ras.
Se serveste ca un aperitiv cald (cind bulgarasii sint crocanti) sau ca un aperitiv rece (bulgarasii sint moi ca si clatitele).
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
oua ochi

oua ochi

Se incinge uleiul intr-o cratita si se adauga ouale intregi unul cate unul. Se mai ia ulei cu lingura

3 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
Oua umplute cu crema de urda

Oua umplute cu crema de urda

Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca

4 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Tort Aperitiv (Anna Olson)