autor:

andy andreea

» » Dulciuri diverse

Bulgarasi dulci si crocanti

Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 august 2012

Ingrediente
500 g orez expandat, 200 ml lapte condensat, 150 ml apa, 2 lg unt, esenta de vanilie, 2 lg otet de mere, 1 praf de sare, Pt sosul de caramel:, 100 g zahar, 50 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca laptele condensat cu apa, otet de mere, si praf de sare se pun pe foc si se aduc la puctul de fierbere, fara a se clocoti. Se ia vasul de pe foc, se adauga esenta de vanilie, dupa gust, untul se amesteca bine pana se topeste.

Se toarna compozitia calda peste orezul expandat si se amesteca cu o lg de lemn pt a fi bn cuprins de lichid .Se ung palmele cu unt si se modeleaza din copozitia de orez bulgarasi de marimea unor nuci si se aseaza pe folie alimentara.

Intre timp, se caramelizeaza zaharul, se stinge cu frisca lichida si se fierbe pana capata consistenta unui cos, apoi se aseaza pe un platou si se pun la rece cateva ore inainte de a fi serviti. Sunt crocati, dulci si aromati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi dulci si crocanti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Mafinim cu ciocolata si fragi

Mafinim cu ciocolata si fragi

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intru-n vas se amesteca smintina cu oua unt si ulei.In alt

14 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

    ma tenteaza, numai ca nu am orez expandat...sa dau o fuga pana la Dm Market

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g orez expandat
  • 200 ml lapte condensat
  • 150 ml apa
  • 2 lg unt
  • esenta de vanilie
  • 2 lg otet de mere
  • 1 praf de sare
  • Pt sosul de caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de andy andreea
Cotlete cu ierburi aromate

Cotlete cu ierburi aromate

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, se marunteste si verdeata si apoi si amesteca toate

0 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Cozonac cu trei umpluturi

Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Bilute de cartofi

Bilute de cartofi

Se fierb carofi in apa cu sare, se scurg, se curata de coaja si se piseaza bine.Se adauga untul topit,

2 voturi    0 comentarii
55 min
Aperitive
In bucataria vesela

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

ma tenteaza, numai ca nu am orez expandat...sa dau o fuga pana la Dm Market

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Palmieri cu gem