Ingrediente
Blat:, 250 gr zahar, 200 ml lapte, 400 gr faina, 4 linguri de miere de albine, 70 gr margarina sau unt, 2 oua, un praf de copt, Glazura:, 250 gr zahar, 200 gr margarina, 10 linguri de lapte, 50gr cacao, citeva picaturi de esenta de rom, punct final:nuca de cocos rasa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
10 voturi
Mod de preparare
Într-o craticioara de 2 l puneti zaharul,laptele, margarina sau untul si mierea de albine pe foc pina se topesc toate ingredientele,dati la o parte si asteptati citeva minute sa se raceasca un pic apoi puneti faina,cele doua oua si praful de copt.Tapetai o tava mai adinca cu faina sau hirtie de coptpuneti compozitia si dati tava la cuptor la 160 de grade 30 minute,sau foc potrivit pt cuptorul normal.
Glazura e foarte usor de pregatit,puneti toate componentele intr-o craticioara pe foc pina da doua clocote.Dupa ce blatul e copt si racit cit sa il puteti taia,taiati cubulete pe care le dati prin glazura si apoi prin nuca de cocos,eu folosesc o furculita asa nu se inmoae prea multsi ramine partea care o pun pe farfurie fara glazura asa nu se lipeste de platou.
Pofta buna!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010
O reteta grozava pentru aceasta perioada...
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010
ce bine arata si ce delicioasa e!