autor:

anaandronel

» » Prajituri

Bulgari de zapada

Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 decembrie 2010

Ingrediente
Blat:, 250 gr zahar, 200 ml lapte, 400 gr faina, 4 linguri de miere de albine, 70 gr margarina sau unt, 2 oua, un praf de copt, Glazura:, 250 gr zahar, 200 gr margarina, 10 linguri de lapte, 50gr cacao, citeva picaturi de esenta de rom, punct final:nuca de cocos rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta o faceam foarte des inainte sa plec din tara,in special fetei ii placea foarte mult,au trecut citiva ani buni fara sa gasesc hirtiuta cu reteta si fara sa imi aduc aminte cantitatile,stiam cam ce dar...nu cit,asa ca mam hotarit sa sun o prietena foarte buna care si ea o face dar in alte cantitati si sub alta forma.Asa ca numai ce am auzit mi-am si adus aminte asa ca aici aveti acest deliciu al casei cu care sper sa ii conving pe cei doi baieti cum a fost si cu fetita.
Într-o craticioara de 2 l puneti zaharul,laptele, margarina sau untul si mierea de albine pe foc pina se topesc toate ingredientele,dati la o parte si asteptati citeva minute sa se raceasca un pic apoi puneti faina,cele doua oua si praful de copt.Tapetai o tava mai adinca cu faina sau hirtie de coptpuneti compozitia si dati tava la cuptor la 160 de grade 30 minute,sau foc potrivit pt cuptorul normal.
Glazura e foarte usor de pregatit,puneti toate componentele intr-o craticioara pe foc pina da doua clocote.Dupa ce blatul e copt si racit cit sa il puteti taia,taiati cubulete pe care le dati prin glazura si apoi prin nuca de cocos,eu folosesc o furculita asa nu se inmoae prea multsi ramine partea care o pun pe farfurie fara glazura asa nu se lipeste de platou.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgari de zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul

10 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Cantitatile scrise,sint pt.o portie imensa de” Lapte de pasare”. Albusurile se bat spuma,se

33 voturi    21 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2010

    Un deliciu!*****

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2010

    Sarbatori cu bine la toti si fie ca dorintele sa se implineasca si bucurie sa fie in casele tuturor!!!Aici va pun si eu o poza cu fetita mea cind pleca la scoala impreuna cu bunatatile la care si ea ma ajutat,chiar daca suntem departe facem si noi cite un pic ca sa ne simtim ca acasa,chiar daca suntem la noi" acasa"!:)

  • Elga89

    Elga89 (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

    Excelent Yum Yum

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      O reteta grozava pentru aceasta perioada...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      ce bine arata si ce delicioasa e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 4 linguri de miere de albine
  • 70 gr margarina sau unt
  • 2 oua
  • un praf de copt
  • Glazura:
  • 250 gr zahar
  • 200 gr margarina
  • 10 linguri de lapte
  • 50gr cacao
  • citeva picaturi de esenta de rom
  • punct final:nuca de cocos rasa

Raporteaza reteta

Retete
de anaandronel
Crema de vinete

Crema de vinete

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpite de pui  prajit peste orez cu legume

Pulpite de pui prajit peste orez cu legume

Punem cele 6 pulpite la fiert in cca 2 l jumate de apa,cu un morcov si sare.Intre timp taiem ceapa

8 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Un deliciu!*****

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Guguluf cu dovleac si bourbon