autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Bulgari de zapada

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Ingrediente
Cam pentru 6 bulgarasi., , -un ou, -un praf de sare, -o lingura de apa, -faina cat sa iasa un aluat usor de intins, -zahar pudra, -2 strecuratori de aceeasi dimensiune, -ulei ca pentru cartofi prajiti (baie de ulei)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul a capatat consistenta, il framintam bine cu mana.

Lasam 10 minute sa se odihneasca si apoi il intindem intr-o foaie cat mai subtire, ca de taitei. Cand am terminat-o de sucit, o taiem in fasii cam de 7-8 cm.

Ne trebuie doua strecuratori de aceeasi dimensiune. Acum depinde si cat de mari avem strecuratorile... Fasiile rezultate le vom taia de-a latul, sa ne iasa o scarita, lasand la ambele margini cativa cm.Dupa ce am terminat si aceasta operatiune, vom lega cele doua strecuratori, una de alta, asa cum se vede in imagine. Apoi facem bulgarasii. Cu degetele vom ridica o fasie da, una ba, pana terminam toata scarita.

O adunam usor ca un cocolos, fara sa presam aluatul, si il punem in strecuratoare. Inchidem cu cealalta strecuratoare, tinem strans de manere si o cufundam in baie de ulei incins. Cam 2 minute, pana se rumenesc usor.

Dupa ce am terminat, le pudram bine cu zahar pudra si vor aparea ca niste bulgari de zapada!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgari de zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Aceasta reteta o faceam foarte des inainte sa plec din tara,in special fetei ii placea foarte mult,au

10 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Cantitatile scrise,sint pt.o portie imensa de” Lapte de pasare”. Albusurile se bat spuma,se

33 voturi    21 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Cam pentru 6 bulgarasi.
  • -un ou
  • -un praf de sare
  • -o lingura de apa
  • -faina cat sa iasa un aluat usor de intins
  • -zahar pudra
  • -2 strecuratori de aceeasi dimensiune
  • -ulei ca pentru cartofi prajiti (baie de ulei)

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Rulada cu branza dulce de vaci si stafide