Bulgari de zapada

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Bulgari de zapada

Ingrediente

  • Cam pentru 6 bulgarasi.
  • -un ou
  • -un praf de sare
  • -o lingura de apa
  • -faina cat sa iasa un aluat usor de intins
  • -zahar pudra
  • -2 strecuratori de aceeasi dimensiune
  • -ulei ca pentru cartofi prajiti (baie de ulei)

Mod de preparare

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul a capatat consistenta, il framintam bine cu mana.

Lasam 10 minute sa se odihneasca si apoi il intindem intr-o foaie cat mai subtire, ca de taitei. Cand am terminat-o de sucit, o taiem in fasii cam de 7-8 cm.

Ne trebuie doua strecuratori de aceeasi dimensiune. Acum depinde si cat de mari avem strecuratorile... Fasiile rezultate le vom taia de-a latul, sa ne iasa o scarita, lasand la ambele margini cativa cm.Dupa ce am terminat si aceasta operatiune, vom lega cele doua strecuratori, una de alta, asa cum se vede in imagine. Apoi facem bulgarasii. Cu degetele vom ridica o fasie da, una ba, pana terminam toata scarita.

O adunam usor ca un cocolos, fara sa presam aluatul, si il punem in strecuratoare. Inchidem cu cealalta strecuratoare, tinem strans de manere si o cufundam in baie de ulei incins. Cam 2 minute, pana se rumenesc usor.

Dupa ce am terminat, le pudram bine cu zahar pudra si vor aparea ca niste bulgari de zapada!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise