autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Aperitive

Bulz a la Nicoleta

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
Ingredientele pentru mamaliga:, , 200 gr de malai, apa, sare, , , 100-150 gr de branza de burduf sau branza de vaci sarata, 6-8 felii de kaizer, 100-150 ml de smantana., 100-150 gr de branza telemea, 100-150 gr de unt

Dificultate: Medie Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert se adauga sarea si cand apa clocoteste se adauga malaiul tot, se amesteca mamaliga pana se omogenizeaza, se lasa la fiert iar cand incepe sa fie vartoasa inseamna ca este gata, si se poate lua de pe foc.

Se lasa un pic la racit deoarece trebuie modelat bulzul, cand aceasta s-a racit putin si putem sa modelam mamaliga, procedam ca in imaginile alaturate, se fac patru bucati de mamaliga acestea se aplatizeaza si pe fiecare in parte se aseaza, un strat de branza de burduf/ branza de vaci, peste aceasta urmeaza, kaizerul, untul, branza telemea, se adauga si putina smantana dupa care se trece la modelarea bulzului, care va fi pus la fript pe gratar.

Bucatile de mamaliga se frig aproximativ 20 de minute. Dupa ce sunt gata se vor servi cu smantana si branza(cascaval ras) deasupra ca in imaginile alaturate.

Pentru dessign se poate desena farfuria cu ketch-up si decora cu cateva rosii mici.

Reteta pentru 4 portii

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz a la Nicoleta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Paine cu usturoi / Garlic bread

Paine cu usturoi / Garlic bread

Aceasta paine se poate pregati in doua moduri: sa fie crocanta, fie moale. Noi le-am pregatit in

17 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Rosii si ardei umpluti cu crema de branza

Rosii si ardei umpluti cu crema de branza

Spalam rosiile si le stergem cu un servet. Le taiem un capac, le scobim miezul si le scurgem de

5 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    O bunatate...

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    super reteta am salvat-o si am sa o incerc

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Apetisant

Dificultate

Medie

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele pentru mamaliga:
  • 200 gr de malai
  • apa
  • sare
  • 100-150 gr de branza de burduf sau branza de vaci sarata
  • 6-8 felii de kaizer
  • 100-150 ml de smantana.
  • 100-150 gr de branza telemea
  • 100-150 gr de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Sufleu de cascaval