autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Buseuri cu nuca

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, - 2 cups (1 cup=250 ml) de faina, - 1 cup de apa calda, - 4 linguri de ulei, - 50 g unt, - un varf de cutit de sare, , Pentru umplutura si sirop:, - 250 g miez de nuca taiat la cutit, - 1 cup zahar, - 2 cups apa, - coaja rasa de la 2 lamai verzi, - zeama de la cele doua lamai

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Facem un aluat din: faina, ulei, apa si sare. Framantam bine pana cand aluatul devine neted si elastic. Il lasam la odihna 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Dupa timpul de odihna a aluatului, pe masa din bucatarie, vom pune o fata de masa din panza si o presaram toata cu faina. Punem aluatul in mijloc si cu sucitorul, facem o foaie cat putem de subtire. Dupa ce am intins cu sucitorul, am presarat pe deasupra cu faina, am bagat palmele pe sub foaia de aluat si am tras usor,de la mijloc spre margine, pe toata circumferinta foii, pana cand am obtinut o foaie foarte subtire. Apoi, ungem foaia cu untul topit si presaram cu miezul de nuca tocat la cutit.



Dupa ce am presarat miezul de nuca, am prins de latura mare a fetei de masa si am rulat foaia pana la jumatate. Apoi am trecut la cea de-a doua latura mare si am rulat si cealalta parte. Au iesit doua rulouri unite. Cu un feliator de pitza, am despartit cele doua rulouri si le-am portionat.

Dupa ce le-am portionat, le-am pus intr-o tava unsa cu unt si am dat la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 30-35 de min sau pana cand se rumenesc frumos. Cat sunt la cuptor, vom pregati siropul. Intr-un vas punem apa, zaharul, coaja de lamaie si zeama. Fierbem la foc domol pana cand scade la jumatate. Cand buseurile sunt gata, turnam siropul fierbinte peste ele si lasam sa se insiropeze bine.



Este un dulceeee foarte dulce si...delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Buseuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tortul Martisor

Tortul Martisor

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Topim untul. Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 2 cups (1 cup=250 ml) de faina
  • - 1 cup de apa calda
  • - 4 linguri de ulei
  • - 50 g unt
  • - un varf de cutit de sare
  • Pentru umplutura si sirop:
  • - 250 g miez de nuca taiat la cutit
  • - 1 cup zahar
  • - 2 cups apa
  • - coaja rasa de la 2 lamai verzi
  • - zeama de la cele doua lamai

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Cornulete cu gem de caise