Buseuri cu nuca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Buseuri cu nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 2 cups (1 cup=250 ml) de faina
  • - 1 cup de apa calda
  • - 4 linguri de ulei
  • - 50 g unt
  • - un varf de cutit de sare
  • Pentru umplutura si sirop:
  • - 250 g miez de nuca taiat la cutit
  • - 1 cup zahar
  • - 2 cups apa
  • - coaja rasa de la 2 lamai verzi
  • - zeama de la cele doua lamai

Mod de preparare

Facem un aluat din: faina, ulei, apa si sare. Framantam bine pana cand aluatul devine neted si elastic. Il lasam la odihna 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Dupa timpul de odihna a aluatului, pe masa din bucatarie, vom pune o fata de masa din panza si o presaram toata cu faina. Punem aluatul in mijloc si cu sucitorul, facem o foaie cat putem de subtire. Dupa ce am intins cu sucitorul, am presarat pe deasupra cu faina, am bagat palmele pe sub foaia de aluat si am tras usor,de la mijloc spre margine, pe toata circumferinta foii, pana cand am obtinut o foaie foarte subtire. Apoi, ungem foaia cu untul topit si presaram cu miezul de nuca tocat la cutit.

Dupa ce am presarat miezul de nuca, am prins de latura mare a fetei de masa si am rulat foaia pana la jumatate. Apoi am trecut la cea de-a doua latura mare si am rulat si cealalta parte. Au iesit doua rulouri unite. Cu un feliator de pitza, am despartit cele doua rulouri si le-am portionat.

Dupa ce le-am portionat, le-am pus intr-o tava unsa cu unt si am dat la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 30-35 de min sau pana cand se rumenesc frumos. Cat sunt la cuptor, vom pregati siropul. Intr-un vas punem apa, zaharul, coaja de lamaie si zeama. Fierbem la foc domol pana cand scade la jumatate. Cand buseurile sunt gata, turnam siropul fierbinte peste ele si lasam sa se insiropeze bine.

Este un dulceeee foarte dulce si...delicios!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise