autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Buseuri cu nuca

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, - 2 cups (1 cup=250 ml) de faina, - 1 cup de apa calda, - 4 linguri de ulei, - 50 g unt, - un varf de cutit de sare, , Pentru umplutura si sirop:, - 250 g miez de nuca taiat la cutit, - 1 cup zahar, - 2 cups apa, - coaja rasa de la 2 lamai verzi, - zeama de la cele doua lamai

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Facem un aluat din: faina, ulei, apa si sare. Framantam bine pana cand aluatul devine neted si elastic. Il lasam la odihna 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Dupa timpul de odihna a aluatului, pe masa din bucatarie, vom pune o fata de masa din panza si o presaram toata cu faina. Punem aluatul in mijloc si cu sucitorul, facem o foaie cat putem de subtire. Dupa ce am intins cu sucitorul, am presarat pe deasupra cu faina, am bagat palmele pe sub foaia de aluat si am tras usor,de la mijloc spre margine, pe toata circumferinta foii, pana cand am obtinut o foaie foarte subtire. Apoi, ungem foaia cu untul topit si presaram cu miezul de nuca tocat la cutit.



Dupa ce am presarat miezul de nuca, am prins de latura mare a fetei de masa si am rulat foaia pana la jumatate. Apoi am trecut la cea de-a doua latura mare si am rulat si cealalta parte. Au iesit doua rulouri unite. Cu un feliator de pitza, am despartit cele doua rulouri si le-am portionat.

Dupa ce le-am portionat, le-am pus intr-o tava unsa cu unt si am dat la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 30-35 de min sau pana cand se rumenesc frumos. Cat sunt la cuptor, vom pregati siropul. Intr-un vas punem apa, zaharul, coaja de lamaie si zeama. Fierbem la foc domol pana cand scade la jumatate. Cand buseurile sunt gata, turnam siropul fierbinte peste ele si lasam sa se insiropeze bine.



Este un dulceeee foarte dulce si...delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Buseuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
baclava

baclava

se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca

5 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat

34 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 2 cups (1 cup=250 ml) de faina
  • - 1 cup de apa calda
  • - 4 linguri de ulei
  • - 50 g unt
  • - un varf de cutit de sare
  • Pentru umplutura si sirop:
  • - 250 g miez de nuca taiat la cutit
  • - 1 cup zahar
  • - 2 cups apa
  • - coaja rasa de la 2 lamai verzi
  • - zeama de la cele doua lamai

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata si banane