Buturuga Ferrero Rocher

Reteta de buturuga Ferrero Rocher. Buturuga Ferrero rocher reteta delicioasa. Rulada de Craciun. Retete de prajituri. Retete de prajituri de Craciun.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Buturuga  Ferrero Rocher

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 125 g faina
  • 30 g cacao
  • 100 g alune prajite si maruntite
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 100 g unt moale
  • 5 linguri nutella
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 1/2 lgt esenta migdala
  • 50 g alune prajite si maruntite
  • 10-12 bomboane Rocher Ferrero
  • 1-2 linguri alune pt decor

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare si zaharul. Se mixeaza impeuna timp de 10 minute pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul. Devine o compozitie cremoasa si mai albicioasa. Separat se amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Se pun si alunele prajite si maruntite, amesteca apoi se incorporeaza in spuma de oua in 2-3 reprize, amestecand cu grija si nu energic, pana se omogenizeaza compozitia.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 35x42 cm (este tava cuptorului). Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Cand este gata, se scoate tava, se umezeste un prosop curat, se ia blatul cu ot cu hartie de copt, se asaza pe prosop si se ruleaza strans pe lungime. Se lasa asa pana se raceste.

Intre timp se prepara crema.

Crema: Se topeste ciocolata amaruie cu 50 ml frisca la foc mic. Nu trebuie sa fiarba, doar cat sa se topeasca si sa se omogenizeze bine. Se lasa sa se tempereze. Untul la temperatura camerei se pune intr-un bol. Se mixeaza impreuna cu nutella apoi se adauga pe rand si ciocolata topita si racita. La final se adauga 50 ml frisca lichida, esenta de migdale si se mai mixeaza putin. Se lasa deoparte.

Se desface rulada cu grija, se indeparteaza prosopul, hartie de copt va ramane sub rulada. Se unge toata suprafata blatului cu crema de nutella (se pastreaza si pentu ornat). Se asaza pe lungimea interioara bomboanele Rocher Ferrero apoi se ruleaza cat mai strans. Ne ajutam de hartia de copt in rularea prajiturii si cu aceasta ocazie se si indeparteaza de pe blat. Se asaza pe un platou si se unge deasupra cu crema. Se asaza jumatati de bomboane si se presara deasupra alunele prajite si maruntite.

Se da la rece pana in momentul sevirii. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise