autor:

sorina gabriela

» » Dulciuri diverse

Capsuni cu Qark

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Ingrediente
500g capsuni,, 200g branza dulce (Qark),, 200g zahar pudra,, 2 plicuri pudinc de vanilie,, 150ml lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Se prepara budinca de vanilie comform instructiunilor de pe pachet si se amesteca cu branza de vaci.

Capsunile se spala si se taie bucati mai mari.Zaharul pudra se pune in 100ml apa la fiert si se formeaza un sirop mai gros.Se foloseste zahar pudra pentru ca , contine si amidon alimentar in cazul in care nu stiati si leaga siropul mult mai bine decat zaharul tos.In siropul fierbinte punem capsunile si le lasam cam 5 minute sa se imprieteneasca cu siropul.Punem in 2 pahare mai mari cu picior (eu am folosit pahar de vin rosu , pentru 2 portii sanatoase , asa sa ne simtim bine , ca tare ii bun).Incepem cu un strat de crema din pudinc si qark ,apoi suculentele capsuni si tot asa pana terminam.

Este un dulce elegant, aromat si poate fi usor servit indiferent de prilej sau eveniment, alaturi de un pahar de sampanie.

Pofta buna ! Dar sigur nu aveti nevoie sa va invit ,ca imediat se termina , ca este super bun !
Daca ti-a placut reteta noastra "Capsuni cu Qark" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de branza cu capsune

Crema de branza cu capsune

Pasezi 200 g capsune, dupa care le amesteci bine cu zaharul si cu branza, adaugi smantana batuta,

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca si stafide

Cozonac cu nuca si stafide

Povestea acestui cozonac si probabil a tuturor cozonacilor pufosi din lume, incepe pe 23 decembrie. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 martie 2011

    elegant,aspectos,racoritor ...felicitari

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Un desert minunat!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Delicios!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

      Văleu , ce bunătate. Budinca nu e preferata mea, în rest...jos pălăria!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

      hmmmm...ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500g capsuni,
  • 200g branza dulce (Qark),
  • 200g zahar pudra,
  • 2 plicuri pudinc de vanilie,
  • 150ml lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

elegant,aspectos,racoritor ...felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars!