Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
Blatul: 250 gr. zahar, 50 gr. untura, 600 gr. faina, 3 lingurite miere, 4 lingurite lapte, 2 oua intregi, 1 lingurita bicarbonate Crema: 3 prafuri budinca de vanilie, 750 ml lapte, 250 gr. zahar pudra, 250 gr. unt, 2 vanilii Glazura: 200 gr. zahar pudra, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao, 4 linguri apa fiarta
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h
Mod de preparare
Ingredientele de la blat se framinta toate la un loc si se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se fac doua foi care se taie in trei pe lungime egale, cit este inca calda foaia. In cealalta parte de aluat se pune cacao se intinde si se fac 12 batoane lungi cit tava, care se coc cite 6 odata. Budinca se fierbe cu laptele, se lasa sa se raceasca, apoi se freaca untul cu zaharul si cele 2 vanilii. Din cele trei foi care se taie pe lungime una se asaza in partea de jos, iar celelalte doua sub forma de cabana (piramida). In interiorul cabanei se pune alternativ crema si batoanele. Deasupra pe cabana se toarna glazura facuta la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cabana" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Blatul:
Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pentru 10 minute pana ce amestecul s-a albit si a
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate