Se bat 8 albusuri cu 6 linguri de zahar. Galbenusurile se freaca cu 2 linguri de zahar si se adauga in albusuriele batute spuma. Se incorporeaza 8 linguri de faina si o jumatate de plic de praf de copt si se da la cuptor. Cand e gata blatul se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie in 2 pe orizontala. Din cele doua blaturi se decupeaza rotite cu ajutorul unu pahar cu diametrul de 3-4 cm
Se pot face si doua blaturi separate daca dorim ca unul sa fie cu cacao, caz in care adaugam la compozitie si o lingura de cacao.
Crema:
300 ml lapte se amesteca cu 2 pliculete de zahar vanilat, 2 linguri de zahar si 1 linguri de faina si se pun la fiert pana ce devine ca o crema. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp amestecam 200 grame unt cu 200 grame zahar pudra, apoi amestecam cu creama racita. Cu aceasta crema finala lipim cate doua cerculete de balt si le ungem pe marginea exterioara, dupa care le dam prin nuca sau nuca de cocos.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii