autor:

Fara foto

» » Prajituri

Caciula cazacului

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina, 1/2 praf de copt, , Crema:, 3 linguri de faina, 300 ml lapte, 2 plicuri de zahar vanilat, 2 linguri de lapte, 200 grame unt, 200 grame zahar pudra, , Ornat: nuca si nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se bat 8 albusuri cu 6 linguri de zahar. Galbenusurile se freaca cu 2 linguri de zahar si se adauga in albusuriele batute spuma. Se incorporeaza 8 linguri de faina si o jumatate de plic de praf de copt si se da la cuptor. Cand e gata blatul se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie in 2 pe orizontala. Din cele doua blaturi se decupeaza rotite cu ajutorul unu pahar cu diametrul de 3-4 cm

Se pot face si doua blaturi separate daca dorim ca unul sa fie cu cacao, caz in care adaugam la compozitie si o lingura de cacao.

Crema:
300 ml lapte se amesteca cu 2 pliculete de zahar vanilat, 2 linguri de zahar si 1 linguri de faina si se pun la fiert pana ce devine ca o crema. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp amestecam 200 grame unt cu 200 grame zahar pudra, apoi amestecam cu creama racita. Cu aceasta crema finala lipim cate doua cerculete de balt si le ungem pe marginea exterioara, dupa care le dam prin nuca sau nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caciula cazacului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Se tine la decongelat foietajul. Cureti merele si le razuiesti. Le prajesti pe foc cu putin ulei..adaugi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura rapida

Prajitura rapida

Intr-un castron se amesteca prima data faina apoi zaharul, sarea, cacaua, praful de copt si nucile

34 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 3 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 linguri de lapte
  • 200 grame unt
  • 200 grame zahar pudra
  • Ornat: nuca si nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

7 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Brownie cheescake