autor:

Fara foto

» » Prajituri

Caciula cazacului

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina, 1/2 praf de copt, , Crema:, 3 linguri de faina, 300 ml lapte, 2 plicuri de zahar vanilat, 2 linguri de lapte, 200 grame unt, 200 grame zahar pudra, , Ornat: nuca si nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se bat 8 albusuri cu 6 linguri de zahar. Galbenusurile se freaca cu 2 linguri de zahar si se adauga in albusuriele batute spuma. Se incorporeaza 8 linguri de faina si o jumatate de plic de praf de copt si se da la cuptor. Cand e gata blatul se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie in 2 pe orizontala. Din cele doua blaturi se decupeaza rotite cu ajutorul unu pahar cu diametrul de 3-4 cm

Se pot face si doua blaturi separate daca dorim ca unul sa fie cu cacao, caz in care adaugam la compozitie si o lingura de cacao.

Crema:
300 ml lapte se amesteca cu 2 pliculete de zahar vanilat, 2 linguri de zahar si 1 linguri de faina si se pun la fiert pana ce devine ca o crema. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp amestecam 200 grame unt cu 200 grame zahar pudra, apoi amestecam cu creama racita. Cu aceasta crema finala lipim cate doua cerculete de balt si le ungem pe marginea exterioara, dupa care le dam prin nuca sau nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caciula cazacului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Inghetata cu cafea

Inghetata cu cafea

Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert,pana

1 vot    0 comentarii
3h
Prajituri
Tarte Austríaca

Tarte Austríaca

1)Amestecã bine untul topit cu zahãrul, adaugã ouãle pe rând bãtând bine pt. fiecare în parte. Pune

8 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 3 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 linguri de lapte
  • 200 grame unt
  • 200 grame zahar pudra
  • Ornat: nuca si nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

7 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori