Se bat 8 albusuri cu 6 linguri de zahar. Galbenusurile se freaca cu 2 linguri de zahar si se adauga in albusuriele batute spuma. Se incorporeaza 8 linguri de faina si o jumatate de plic de praf de copt si se da la cuptor. Cand e gata blatul se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie in 2 pe orizontala. Din cele doua blaturi se decupeaza rotite cu ajutorul unu pahar cu diametrul de 3-4 cm
Se pot face si doua blaturi separate daca dorim ca unul sa fie cu cacao, caz in care adaugam la compozitie si o lingura de cacao.
Crema:
300 ml lapte se amesteca cu 2 pliculete de zahar vanilat, 2 linguri de zahar si 1 linguri de faina si se pun la fiert pana ce devine ca o crema. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp amestecam 200 grame unt cu 200 grame zahar pudra, apoi amestecam cu creama racita. Cu aceasta crema finala lipim cate doua cerculete de balt si le ungem pe marginea exterioara, dupa care le dam prin nuca sau nuca de cocos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii