autor:

» » Prajituri

Caciula cazacului

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina, 1/2 praf de copt, , Crema:, 3 linguri de faina, 300 ml lapte, 2 plicuri de zahar vanilat, 2 linguri de lapte, 200 grame unt, 200 grame zahar pudra, , Ornat: nuca si nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se bat 8 albusuri cu 6 linguri de zahar. Galbenusurile se freaca cu 2 linguri de zahar si se adauga in albusuriele batute spuma. Se incorporeaza 8 linguri de faina si o jumatate de plic de praf de copt si se da la cuptor. Cand e gata blatul se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie in 2 pe orizontala. Din cele doua blaturi se decupeaza rotite cu ajutorul unu pahar cu diametrul de 3-4 cm

Se pot face si doua blaturi separate daca dorim ca unul sa fie cu cacao, caz in care adaugam la compozitie si o lingura de cacao.

Crema:
300 ml lapte se amesteca cu 2 pliculete de zahar vanilat, 2 linguri de zahar si 1 linguri de faina si se pun la fiert pana ce devine ca o crema. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp amestecam 200 grame unt cu 200 grame zahar pudra, apoi amestecam cu creama racita. Cu aceasta crema finala lipim cate doua cerculete de balt si le ungem pe marginea exterioara, dupa care le dam prin nuca sau nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caciula cazacului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 3 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 linguri de lapte
  • 200 grame unt
  • 200 grame zahar pudra
  • Ornat: nuca si nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

8 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu amidon si banana