autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Caise

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 1 cana zahar, 1 cana untura, 2 oua, 1 praf de sare, 1 lingurita bicarbonat, coaja rasa de portocala, 1 lingurita esenta, faina (circa 700 gr), , Pentru crema:, , 350 ml lapte, 270 gr zahar, 2 linguri cacao, 180 gr unt 80% grasime, 1 lingurita amidon, 1 lingurita esenta de rom, colorant galben, verde, rosu, zahar tos pentru tavalit

Dificultate: Medie Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat.
Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste.
Punem coaja rasa de portocala, esenta de rom si putina faina, pe care o cernem inainte.
Incorporam bine cu mainile, tot punem faina pana obtinem un aluat nisipos, usor de modelat si care nu se lipeste de maini.
Ungem o tava mare cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Rupem bucatele mici din aluat, formam bilute si le asezam in tava.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-18 minute, cat sa se usuce putin. Nu le coaceti prea tare.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 135 de bilute.
Cand s-au racit le scobim usor cu un varf de cutit ca sa nu le rupem.
Crema:
Amestecam cacaoa cu amidonul si zaharul.
Peste turnam laptele, apoi transferam totul pe foc.
Din momentul in care incepe sa fiarba lasam crema pe aragaz cam 20-25 de minute pana se ingroasa bine.
Invartiti des in ea si aveti grija ca in timpul fierberii se umfla.
Dupa acest timp tragem cratita de pe foc, adaugam untul, esenta de rom si amestecam bine pana la omogenizare.
O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Cu ajutorul unei lingurite umplem o jumatate de caisa si cu alta acoperim. Procedam la fel pana le terminam pe toate de umplut si le lasam cam 1 ora sa se lipesca bine.
In 3 vase punem apa si colorant diferit in fiecare vas.
Trecem caisele prin colorant apoi le tavalim prin zahar repede sa nu se usuce.
Le asezam pe o tava fara sa le suprapunem.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Dulceata de caise (reteta clasica)

Dulceata de caise (reteta clasica)

Caisele sanatoase, se spala, se scot samburii se pun intro oala corespunzatoare ca marime, adaugam

61 voturi    27 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Gem de pepene galben cu caise

Gem de pepene galben cu caise

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii,

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 25 decembrie 2014

    Pai si eu pun apa in colorant si le trec repede...

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 23 decembrie 2014

    Am zis ca le adaug si eu, dar era destul de inchegata crema.

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 22 decembrie 2014

    Hei, in apa punem putin colorant si trecem caisele repede- repede prin acea ,, solutie,,

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 22 decembrie 2014

      Asa pun si eu, firimiturile. Nu fac crema fiarta , unt+zahar+cacao + esenta + nuca tocata maruntel sau chiar macinata + firimiturile . Cand scobesc bilutele coapte , le tin usor in causul palmei stangi . cutitul sa fie cu un varf ascuit - sugestiile sunt ptr tinerele gospodine si nu ptr doamna B. Lenuta ! Si, nu trebuie sa bagati atata colorant ! eu le fac cu amoniac. demult nu m sting amoniacul si nici praful de copt. dupa racire nu m e nici un miros.

    • Fara foto

      Lenuta Blejusca , 21 decembrie 2014

      Eu adaug si firimiturile ce se scot din ele la crema,sunt foarte bune.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 25 iunie 2014

      Lidia ies foarte bune dupa reteta asta :)

    • Fara foto

      Dumitrescu Lidia , 24 iunie 2014

      Si eu le fac :)

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2014

      Multumesc mult Camelia...

    • Fara foto

      Cristea Camelia , 23 ianuarie 2014

      Sunt grozave si de efect , eu le fac de multi ani , le recomand tuturor

    • Fara foto

      Cristea Camelia , 23 ianuarie 2014

      exista colorant alimentar la toate supermaketurile sau pe la alimentari

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2014

      Multumesc Anisoara. Se poate si asa cum zici tu, dar daca am avut untura am preferat sa o folosesc ca parca ies mai fragede..

    • Fara foto

      Anisoara Chelariu , 21 ianuarie 2014

      da , sunt foarte bune !eu , in loc de grasime pun o cana de ulei si in loc de bicarbonat , un praf de copt.

    • Fara foto

      Sabou Rodica , 21 ianuarie 2014

      de unde fac rost de colorant?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana untura
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta
  • faina (circa 700 gr)
  • Pentru crema:
  • 350 ml lapte
  • 270 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 180 gr unt 80% grasime
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita esenta de rom
  • colorant galben
  • verde
  • rosu
  • zahar tos pentru tavalit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Lidia ies foarte bune dupa reteta asta :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Amandine de casa