autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Caise aromate sub capac cu sos de caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
Aluatul, •3 cesti faina, •1 lingura praf de copt, •½ lingurita sare, •¼ lingurita nucsoara macinata, •170 gr unt sau margarina Rama, taiat in bucati si racit, •½ ceasca sirop de artar, •½ ceasca frisca lichida, •1 ½ lingurita esenta de vanilie, Umplutura, •60 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, •½ ceasca zahar brun, •2 lingurite scortisoara, •1 lingura coniac, Fructele, •6 cesti caise, curatate de samburi si impartite in 4, •½ ceasca zahar brun, •¼ ceasca coniac, •3 linguri faina, •1 lingurita esenta de vanilie, Sos de caramel, •1 ceasca zahar brun, •1 lingurita zeama de lamaie, •¼ ceasca apa, •¾ ceasca frisca lichida, •1 lingura unt sau margarina Rama, •2 lingurite esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180°.
2. Pentru prepararea topping-ului, amesteca faina cu praful de copt, sarea si nucsoara.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce obti un aluat sfaramicios.Amesteca impreuna siropul de artar, frisca si vanilia, dupa care toarna acest amestec in aluat.Amesteca pana ce obti un aluat omogen. Pune aluatul la frigider pana ce pregatesti umplutura.
3. Pentru umplutura, bate untul/margarina cu zahar, scortisoara si coniac pana ce obti o crema.
4. Pe o suprafata data cu faina ruleaza aluatul intr-un dreptunghi de 30 pe 45 cm, si grosimea de 1 cm.Intinde umplutura egal,pe aluat.Ruleaza aluatul si pune-l la frigider pana ce pregatesti umplutura cu fructe.
5. Intr-un bol, amesteca caisele cu zahar, coniac, faina si vanilie.Imparte fructele in 4 vase mici termorezistente.Ia aluatul din frigider si taie-l in felii a cate 2.5 cm grosime.Pentru fiecare vas, pune o felie de aluat peste fructe.Periaza feliile de aluat cu ou si coace-le timp de 45-55 minute, pana ce aluatul devine auriu-maronii deasupra.Serveste-le stropite cu sos de caramel (vezi reteta mai jos).
Sos de caramel – Cantitate : aprox. 1½ ceasca
1. Intr-o cratita mare cu capac pune la fiert pe foc mare zaharul, zeama de lamaie si apa.Nu amesteca! Inlatura capacul dupa ce au fiert, lasand zaharul sa se topeasca, periind peretii cratitei cu apa rece o data sau de 2 ori, pana ce capata o culoare ca a caramelului.Ia cratita de pe foc si toarna incet frisca, amestecand (ai grija la aburi).Adauga untul/margarina si vanilia si amesteca.Lasa-l sa se raceasca 20 minute inainte de servire.
OPTIONAL : Se poate servi alaturi de inghetata de iaurt cu ciocolata alba sau inghetata de vanilie.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Caise aromate sub capac cu sos de caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

In tava unsa cu unt si presarata cu faina,se adauga amestecul de zahar brun si scortisoara,se aseaza

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

7 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Foarte bun.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    Felicitari! Arata grozav de bine, sigur e si foarte apetisant

  • irina

    irina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Pt dicarmencitta1957! Nici eu nu po vedea toate pozele, dar am descoperit ca daca apesi deasupra numarului pozei cam pe la mijloc (cand treci cu mouse-ul pe acolo o sa-ti arate un patratel)o sa-ti deschida poza in fereastra separata si apoi o sa o poti vedea si la locul ei! Sper sa mearga si la tine, la mine a mers!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Deci, ce să zic...Felicitări!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Super este reteta,pacat ca iar nu vad toate pozele,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluatul
  • •3 cesti faina
  • •1 lingura praf de copt
  • •½ lingurita sare
  • •¼ lingurita nucsoara macinata
  • •170 gr unt sau margarina Rama
  • taiat in bucati si racit
  • •½ ceasca sirop de artar
  • •½ ceasca frisca lichida
  • •1 ½ lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura
  • •60 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • •½ ceasca zahar brun
  • •2 lingurite scortisoara
  • •1 lingura coniac
  • Fructele
  • •6 cesti caise
  • curatate de samburi si impartite in 4
  • •½ ceasca zahar brun
  • •¼ ceasca coniac
  • •3 linguri faina
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • Sos de caramel
  • •1 ceasca zahar brun
  • •1 lingurita zeama de lamaie
  • •¼ ceasca apa
  • •¾ ceasca frisca lichida
  • •1 lingura unt sau margarina Rama
  • •2 lingurite esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Mars