Se bat ouale cu zaharul pina devine cremos adaugind un pic de lapte si faina,apoi parful de copt si restul de lapte cu uleiul.Se framinta bine dupa care facem bilute, mai mari sau mai mici cit doreste fiecare.Eu am facut si mai mici pt. ca ajutorul meu trebuie sa duca la scoala si cum sunt toti mititei la fel ca craciunelul meu pai ne adaptam.Bilele facute le punem pe o tava tapetata cu hirtie de copt si dam la cuptor la 175 de grade pina devin un pic aramii,nu ca ale mele primele ca alea au fost un pic in graba;trebuia sa iau copiii de la scoala,si am pus un pic mai multe grade.
Cind sunt gata le scobim si cu ce scoatem facem crema cu care umplem bilele scobite,le dam prin colorant si zaharul tos si la rece cit sa se intareasca untul si sa capete aroma de la gemul de caise.
Pe linga bilute la sfirsit am facut si o tava de biscuiti din acelasi aluat,iese fenomenal de buni,cel putin la mine cu succes.Dar pe linga ajutor la facut mai era si la mincat ca la scobirea bilutelor in loc sa le dea la umplut isi umpleau gura ei,ca una sa rupt ca alta a cazut pina iam fugarit din bucatarie.Succes total sper si miine la scoala sa fie asa si nu numai mai ales aici pe site sper sa va placa.
Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii