autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Caise - fursecuri

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 noiembrie 2013

Ingrediente
- o cana de untura netopita, - o cana de zahar,  -o lingura de otet, - un ou, - faina, cat sa iasa un aluat vartos, (este un aluat nisipos.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

29 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem untura si zaharul, amestecam bine pana se face ca o crema. Adaugam oul si otetul, amestecam si punem faina cernuta (cam 600-700 gr) si amestecam pana iese,cum ziceam, un aluat vartos. Din aluatul obtinut facem bilute de marimea unei nuci mai mici. Bilutele formate le punem intr-o tava presarata cu un pic de faina (neunsa, pentru ca aluatul are untura).



Le punem la cuptor pentru 15 min. (cuptorul incins de dinainte). Nu trebuie sa le lasam sa se rumeneasca pentru ca o sa le coloram. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca si cu un cutitas, usor sa nu le spargem, pe partea ce a stat pe tava, le vom scobi. Compozitia ce rezulta de la scobire, o vom pastra pentru a-o adauga la crema cu care vom umple caisele.



Pentru crema am folosit o jumatate de pachet de unt, 3 linguri de zahar, o lingura de cacao si esenta de rom. Am frecat untul cu zaharul, am adaugat cacao si esenta de rom si am mai pus, cum ziceam, compozitia de la scobire. Apoi am trecut la lipirea caiselor. Am luat cate doua, cam de aceeasi marime, am pus un pic de crema in scobitura si le-am lipit. Asa am procedat, imperechindu-le, pana le-am terminat.



Cand au fost gata, le-am colorat (din comoditate, am folosit coloranti alimentari din comert). Am folosit 3 boluri: in primul am pus colorant rosu, in altul verde, si in al treilea, galben. Am pus cate un pic de apa sa se dizolve colorantul si am amestecat.In alt bol am pus zahar tos. Apoi, am trecut la colorat. Am luat cate o caisa, am trecut-o prin culoarea rosie (sa zicem), am scuturat surplusul de apa si am trecut-o prin zahar. Apoi alta prin verde, galben sau o jumatate de caisa printr-o culoare si cealalta prin alta culoare,si tot asa pana am terminat.



A doua zi sunt grozave! Se inmoaie de la apa si pur si simplu se topesc in gura! Ador genul asta de fursecuri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caise - fursecuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini tarte cu fructe (pere)

Mini tarte cu fructe (pere)

Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati

7 voturi    10 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    laura , 25 februarie 2016

    Cand sunt calde se sfarama,asa trebuie sa se faca?sau am gresit cu ceva?si zaharul nu sa topit

  • Fara foto

    rodica , 17 august 2014

    noi le ziceam caise,f bune.

  • Fara foto

    bobby (Maestru bucatar) , 05 mai 2014

    da arat super

    • Fara foto

      Blebea Maria , 10 februarie 2014

      arata superb

    • Fara foto

      Mia Butugea , 10 februarie 2014

      Pe particular ca nu mai trimit sa vada toti ca I-am inebunit cu prajiturile mele!

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 10 februarie 2014

      arata superb

    • Fara foto

      Florina Bodea , 10 februarie 2014

      arata superb

    • Fara foto

      Radu Velcea Mihaela , 10 februarie 2014

      Imi amintesc de ele, imi facea mama cand eram mica.

    • Fara foto

      Mia Butugea , 10 februarie 2014

      Dupa cum vei vedea ,caci ti-am trimis si poze nu au fost numai aspectoase ci si bune ,caci a trebuit sa le repet ,sa le rep[et si le mai repet dupa o saptamina!Untura am gasit si aici in America ,la o macelarie romaneasca.Multumesc pentru reteta si mai astept noutati si bunatati!

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 09 februarie 2014

      arata superb

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 09 februarie 2014

      arata superb

    • Fara foto

      Mia Butugea , 09 februarie 2014

      Cea mai faina reteta,cele mai bune fursecuri si cele mai aspectoase!

    • Fara foto

      Miruna Andreea , 09 februarie 2014

      Daca nu am untura ce pun ?

    • Fara foto

      Ana Maria Andrei , 11 decembrie 2013

      multumesc@aneta fruna

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 11 decembrie 2013

      arata superb

    • frunza janet

      frunza janet (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2013

      Sigur ca da!

    • Fara foto

      Ana Maria Andrei , 10 decembrie 2013

      pot sa inlocuiesc untura cu unt?

    • Fara foto

      Maria Pasenciuc , 03 decembrie 2013

      noi le zicem piersici

    • Fara foto

      Nicoleta Vasile , 02 decembrie 2013

      bune bune

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      sunt frumoase ,dar eu nu sunt de acord cu acesti coloranti alimentari

    • Fara foto

      Bogoljub Bogdan , 09 noiembrie 2013

      arata superb

    • Fara foto

      Marya Marya Bogdan , 09 noiembrie 2013

      foarte bune multumim mult

    • Fara foto

      Simona-daniela Grigore , 08 noiembrie 2013

      minunat de grozave, o bunatate super

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 08 noiembrie 2013

      <3

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

29 voturi

Ingrediente

  • - o cana de untura netopita
  • - o cana de zahar
  •  -o lingura de otet
  • - un ou
  • - faina
  • cat sa iasa un aluat vartos
  • (este un aluat nisipos.

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

laura

Cand sunt calde se sfarama,asa trebuie sa se faca?sau am gresit cu ceva?si zaharul nu sa topit

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
RULADA DE BISCUITI(un fel de salam de biscuiti)