1. Caisele se taie in dou, apoi se pun intr-o tigaie la calit cu untul si zaharul pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.
2. Caisele cu sosul din tigaie se mixeaza intr-un vas cu blederul , pana devine o crema, si se lasa la racit.
3. Aluatul se intinde , se taie in fasii lungi late de 10-12 cm , apoi fiecare fasie se taie in 5 bucatii egale.
4. Pe jumatatea fiecarei bucatii se pune crema de caise . se pliaza . iar partea din fata se lipeste prin presare.
5. Pachetele se ung cu galbenusul , deasupra se pun felii de caise, se aseaza intr-o tava unsa si pusa in cuptor la 180 grade celsius, circa 10 min.
6. Se scoate din cuptor, deasupra se pune cate un baton de scortisoara si se preseaza zahar, apoi se introduce pentru 10-15 min la cuptor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii