Caise la pachet

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr aluat de foietaj
  • 100 gr zahar
  • 300 gr caise
  • 15 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 20 gr bete de scortisoara
  • 1 ou

Mod de preparare

1. Caisele se taie in dou, apoi se pun intr-o tigaie la calit cu untul si zaharul pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.

2. Caisele cu sosul din tigaie se mixeaza intr-un vas cu blederul , pana devine o crema, si se lasa la racit.

3. Aluatul se intinde , se taie in fasii lungi late de 10-12 cm , apoi fiecare fasie se taie in 5 bucatii egale.

4. Pe jumatatea fiecarei bucatii se pune crema de caise . se pliaza . iar partea din fata se lipeste prin presare.

5. Pachetele se ung cu galbenusul , deasupra se pun felii de caise, se aseaza intr-o tava unsa si pusa in cuptor la 180 grade celsius, circa 10 min.

6. Se scoate din cuptor, deasupra se pune cate un baton de scortisoara si se preseaza zahar, apoi se introduce pentru 10-15 min la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor