Caise la pachet

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr aluat de foietaj
  • 100 gr zahar
  • 300 gr caise
  • 15 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 20 gr bete de scortisoara
  • 1 ou

Mod de preparare

1. Caisele se taie in dou, apoi se pun intr-o tigaie la calit cu untul si zaharul pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.

2. Caisele cu sosul din tigaie se mixeaza intr-un vas cu blederul , pana devine o crema, si se lasa la racit.

3. Aluatul se intinde , se taie in fasii lungi late de 10-12 cm , apoi fiecare fasie se taie in 5 bucatii egale.

4. Pe jumatatea fiecarei bucatii se pune crema de caise . se pliaza . iar partea din fata se lipeste prin presare.

5. Pachetele se ung cu galbenusul , deasupra se pun felii de caise, se aseaza intr-o tava unsa si pusa in cuptor la 180 grade celsius, circa 10 min.

6. Se scoate din cuptor, deasupra se pune cate un baton de scortisoara si se preseaza zahar, apoi se introduce pentru 10-15 min la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise