Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile le bateti spuma tare, sa treaca testul bolului intors :D. Galbenusurile le frecati cu zaharul pana ce se transforma in crema pufoasa si zaharul e topit. Adaugati apoi faina si praful de copt, amestecati bine, la urma puneti si albusurile batute spuma, amestecand incet de jos in sus.
Ungeti doua tavi cu unt si tapetati cu faina, turnati compozitia si preadti-le cuptorului incins. Coaceti la semnul 3-4, pana se rumeneste usor. Faceti testul cu scobitoarea pentru o mai mare siguranta.
Soateti din tavi si lasati usor la racit.
Pentru fatada :)), topiti intr-un bol ciocolata amestecata cu cateva linguri de lapte. pensulati usor ciocolata topita pe toata suprafata prajituricii, decorati cu citeva bilute corolate sau orice altceva vreti voi si taiati felii.
Delicios!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii