autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cake by Mistake

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 august 2012

Ingrediente
8 oua, 300 gr zahar, un plic praf de copt, cam 150-170 gr faina, un praf de sare, 50 gr ciocolata, cateva linguri lapte, bilute colorate pentru decor sau orice va trece prin minte sau aveti prin casa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile le bateti spuma tare, sa treaca testul bolului intors :D. Galbenusurile le frecati cu zaharul pana ce se transforma in crema pufoasa si zaharul e topit. Adaugati apoi faina si praful de copt, amestecati bine, la urma puneti si albusurile batute spuma, amestecand incet de jos in sus.
Ungeti doua tavi cu unt si tapetati cu faina, turnati compozitia si preadti-le cuptorului incins. Coaceti la semnul 3-4, pana se rumeneste usor. Faceti testul cu scobitoarea pentru o mai mare siguranta.
Soateti din tavi si lasati usor la racit.
Pentru fatada :)), topiti intr-un bol ciocolata amestecata cu cateva linguri de lapte. pensulati usor ciocolata topita pe toata suprafata prajituricii, decorati cu citeva bilute corolate sau orice altceva vreti voi si taiati felii.
Delicios!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cake by Mistake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu lamaie si iaurt

Chec cu lamaie si iaurt

Mai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Blatul:se bat spuma 9 albusuri cu 300 g zahar,apoi se adauga mestecand de jos in sus 300 g nuca si

15 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2013

    wow!!! bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    Ce minunatie!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

    Alice, ce buna tre sa fie!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 august 2012

      E buna tare !!!! am mai gustat-o :) pe undeva...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • un plic praf de copt
  • cam 150-170 gr faina
  • un praf de sare
  • 50 gr ciocolata
  • cateva linguri lapte
  • bilute colorate pentru decor sau orice va trece prin minte sau aveti prin casa

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

wow!!! bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Chec cu morcovi