autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Prajituri

Cake pops de Valentine's Day

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2013

Ingrediente
-375 grame faina, - 1/2 lingurita sare, - 1 1/2 lingurita praf de copt, - 3 oua, - 125 grame zahar alb, - 125 grame zahar brun, - 1 pastai vanilie, - 4 linguri cacao, - 200 ml lapte caldut, - 110 grame unt topit, - 3-4 linguri crema de cacao, - 2-3 linguri crema de nuci macadamia, - 2 linguri serbet de zmeura, - 200 grame ciocolata amaruie pentru glazura, - 150 ml frisca lichida de 30% grasime, - betisoare de lemn/ de plastic sau paie, - bomboane de decor., Pentru 40-45 buc.

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de pregatire ~ blat ~:

Procedura pentru prepararea blatului este similara pregatirii brioselor. Se amesteca faina cernuta cu sarea si praful de copt, dupa care se cerne si cacaua. Se bat ouale cu zaharul, apoi cu untul topit, se adauga laptele si vanilia. Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara sau rotunda detasabila, tapetata cu hartie de copt. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se coace pentru 30 de minute.
Se lasa blatul la racit si apoi se faramiteaza intr-un bol. Se adauga crema de cacao si se amesteca bine cu blenderul pana se incorporeaza bine blatul cu crema. Pentru varietate eu am folosit trei tipuri de crema: crema de cacao (se poate folosi Nutella sau Finetti sau orice alta crema de cacao). Am vazut la Selgros o gama destul de variata si chiar si la Lidl, apoi crema de nuci macadamia (optional pentru ca eu am cumparat-o de afara, aici nu am vazut, dar puteti inlocui cu untul de arahide sau alte creme de pe piata, de exemplu crema de cacao cu alune). La ultima transa am folosit un serbet bio cu aroma de zmeura. Insa mai potrivite pentru cake pops sunt cremele de cacao pentru a obtine textura care se cere pentru a putea fi modelate mai usor.
Formati bile din compozitie intre palmi si le asezati pe o foaie de copt intr-o tava. Dupa ce ati epuizat toata compozitia, lasati la frigider pentru cateva ore.
~ Glazura de ciocolata ~:

Am folosit 2 tablete de ciocolata a cate 100 grame pe care le-am asezat intr-un bol. Am pus pe foc pentru doua minute frisca lichida pana s-a incalzit putin, dar sa nu fiarba, si am turnat-o in bol peste ciocolata rupta in bucatele. Am lasat pentru 5 minute sa se inmoaie ciocolata in frisca dupa care am amestecat cu spatula pana cand s-a topit ciocolata in totalitate.
Se inmoaie varfurile betisoarelor in ciocolata topita si apoi se infig in bilele formate, pe care le-ati si scos din frigider intre timp. Va asigurati ca s-a acoperit toata suprafata bilelor cu ciocolata, scuturati putin pe marginea bolului ca sa se scurga surplusul si presarati cu bomboanele de decor, iar apoi pozitionati betisorul in poliester, lasand spatiu suficient intre bile ca sa evitati atingerea lor. Dupa ce ati finalizat operatiunea, lasati la frigider pentru inca 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cake pops de Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savoare cu mere si mac

Savoare cu mere si mac

Aluatul: se framanta un aluat din faina,nuci,zahar pudra,unt,ou,sare si praf de copt.Se da la rece

6 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri
Izvor de ciocolata

Izvor de ciocolata

Topiti ciocolata impreuna cu untul la foc mic, la bain-marie amestecand continuu.Dupa topirea ciocolatei

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • -375 grame faina
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 1 1/2 lingurita praf de copt
  • - 3 oua
  • - 125 grame zahar alb
  • - 125 grame zahar brun
  • - 1 pastai vanilie
  • - 4 linguri cacao
  • - 200 ml lapte caldut
  • - 110 grame unt topit
  • - 3-4 linguri crema de cacao
  • - 2-3 linguri crema de nuci macadamia
  • - 2 linguri serbet de zmeura
  • - 200 grame ciocolata amaruie pentru glazura
  • - 150 ml frisca lichida de 30% grasime
  • - betisoare de lemn/ de plastic sau paie
  • - bomboane de decor.
  • Pentru 40-45 buc.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Iepurasii ciocoholici