Mod de pregatire ~ blat ~:
Procedura pentru prepararea blatului este similara pregatirii brioselor. Se amesteca faina cernuta cu sarea si praful de copt, dupa care se cerne si cacaua. Se bat ouale cu zaharul, apoi cu untul topit, se adauga laptele si vanilia. Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara sau rotunda detasabila, tapetata cu hartie de copt. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se coace pentru 30 de minute.
Se lasa blatul la racit si apoi se faramiteaza intr-un bol. Se adauga crema de cacao si se amesteca bine cu blenderul pana se incorporeaza bine blatul cu crema. Pentru varietate eu am folosit trei tipuri de crema: crema de cacao (se poate folosi Nutella sau Finetti sau orice alta crema de cacao). Am vazut la Selgros o gama destul de variata si chiar si la Lidl, apoi crema de nuci macadamia (optional pentru ca eu am cumparat-o de afara, aici nu am vazut, dar puteti inlocui cu untul de arahide sau alte creme de pe piata, de exemplu crema de cacao cu alune). La ultima transa am folosit un serbet bio cu aroma de zmeura. Insa mai potrivite pentru cake pops sunt cremele de cacao pentru a obtine textura care se cere pentru a putea fi modelate mai usor.
Formati bile din compozitie intre palmi si le asezati pe o foaie de copt intr-o tava. Dupa ce ati epuizat toata compozitia, lasati la frigider pentru cateva ore.
~ Glazura de ciocolata ~:
Am folosit 2 tablete de ciocolata a cate 100 grame pe care le-am asezat intr-un bol. Am pus pe foc pentru doua minute frisca lichida pana s-a incalzit putin, dar sa nu fiarba, si am turnat-o in bol peste ciocolata rupta in bucatele. Am lasat pentru 5 minute sa se inmoaie ciocolata in frisca dupa care am amestecat cu spatula pana cand s-a topit ciocolata in totalitate.
Se inmoaie varfurile betisoarelor in ciocolata topita si apoi se infig in bilele formate, pe care le-ati si scos din frigider intre timp. Va asigurati ca s-a acoperit toata suprafata bilelor cu ciocolata, scuturati putin pe marginea bolului ca sa se scurga surplusul si presarati cu bomboanele de decor, iar apoi pozitionati betisorul in poliester, lasand spatiu suficient intre bile ca sa evitati atingerea lor. Dupa ce ati finalizat operatiunea, lasati la frigider pentru inca 30 de minute.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii