Calamarul se spala in mai multe ape,apoi se pune la fiert in apa cu sare si foi de dafin,avand grija sa il spumam din cand in cand.Cand este fiert,se scurge de zeama si se lasa la racit;
Dupa racire,calamarul se taie rondele de cca 1 cm grosime,care se trec prin faina,prin oul batut si condimentat,se imbraca in pesmet si se aseaza pe un platou pentru a se zvanta;
Se pune o tigaie la incins,se reduce focul,se adauga leiul,iar in uleiul incins se prajeste calamarul,pana se rumeneste usor.
Poate fi servit cu legume sau frunze de salata,cu multa zeama de lamaie sau mujdei de usturoi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii