CALAMAR PANE

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 grame calamar;
  • 2 oua;
  • 100 grame pesmet;
  • 150 ml ulei;
  • 50 grame faina;
  • 2 foi de dafin;
  • sare si piper.

Mod de preparare

Calamarul se spala in mai multe ape,apoi se pune la fiert in apa cu sare si foi de dafin,avand grija sa il spumam din cand in cand.Cand este fiert,se scurge de zeama si se lasa la racit;

Dupa racire,calamarul se taie rondele de cca 1 cm grosime,care se trec prin faina,prin oul batut si condimentat,se imbraca in pesmet si se aseaza pe un platou pentru a se zvanta;

Se pune o tigaie la incins,se reduce focul,se adauga leiul,iar in uleiul incins se prajeste calamarul,pana se rumeneste usor.

Poate fi servit cu legume sau frunze de salata,cu multa zeama de lamaie sau mujdei de usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise