Calamari umpluti(Lulas Recheadas à Poveiro)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Calamari umpluti(Lulas Recheadas à Poveiro)

Ingrediente

  • 14-16 calamari baby(Loligo duvaucelli)
  • sare,piper,sofran indian,
  • patrunjel sau telinã
  • 1 lingurã otet
  • 3-4 ouã
  • 3-4 linguri ulei de mãsline
  • 1 ceapã micã
  • cca.50 gr.cârnat s-au bacon optional
  • 50 gr. fãinã
  • ulei pt.fript
  • 1 lãmâie si salatã verde optional

Mod de preparare

1)Calamari se spalã si se curãtã bine(de data asta i-am cumpãrat curãtati)se fierb in apã cu sare si otet pt.5 minute.Se scurg bine,tentaculele se toacã fin.

2)Bate bine 2 ouã cu pãtrunjel proaspãt tocat sau telinã,adaugã tentaculele si amestecã.

3)Pune ceapa tocatã la cãlit in ulei de mãsline,apoi amestecul de ouã si cârnatul tocat fin optional,sare sau vegeta si piper alb de preferintã.

Umple calamari si prinde cu scobitori.Se dau prin fãinã,apoi prin amestecul de ou(ã)cu usturoi,piper alb,pãtrunjel sau alt condiment sec,sofran sau caril,vegeta sau sare.

Se prãjesc in ulei sau untura fierbinte.Se scot pe hârtie absorvantã.

Aceste Lulas à Poveiro sunt un aperitiv tipic portughez,intr-un platou se pune salatã,Lulas si se decoreazã cu felii de lãmâie.Umplutura dã la fix pt. numãrul de calamari.Ajunge 1 ou pt.pane.

Am pregãtit pt. cinã,asa cã pe lângã, ca garniturã am fiert cartofii albi cu coajã si sare,i-am decojit si tãiat,separat am cãlit putinã ceapã cu vegeta,am luat de pe foc si am pus boia dulce.Am turnat peste cartofi.

Au iesit delicioase!

Poftã bunã!

I-mi cer scuze pt.greselile gramaticale:d

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise