autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Calamari umpluti(Lulas Recheadas à Poveiro)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 29 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
14-16 calamari baby(Loligo duvaucelli), sare, indian,, patrunjel sau telinã, 1 lingurã otet, 3-4 ouã, 3-4 linguri ulei de mãsline, 1 ceapã micã, cca.50 gr.cârnat s-au bacon optional, 50 gr. fãinã, ulei pt.fript, 1 lãmâie si salatã verde optional

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

1)Calamari se spalã si se curãtã bine(de data asta i-am cumpãrat curãtati)se fierb in apã cu sare si otet pt.5 minute.Se scurg bine,tentaculele se toacã fin.
2)Bate bine 2 ouã cu pãtrunjel proaspãt tocat sau telinã,adaugã tentaculele si amestecã.
3)Pune ceapa tocatã la cãlit in ulei de mãsline,apoi amestecul de ouã si cârnatul tocat fin optional,sare sau vegeta si piper alb de preferintã.
Umple calamari si prinde cu scobitori.Se dau prin fãinã,apoi prin amestecul de ou(ã)cu usturoi,piper alb,pãtrunjel sau alt condiment sec,sofran sau caril,vegeta sau sare.
Se prãjesc in ulei sau untura fierbinte.Se scot pe hârtie absorvantã.

Aceste Lulas à Poveiro sunt un aperitiv tipic portughez,intr-un platou se pune salatã,Lulas si se decoreazã cu felii de lãmâie.Umplutura dã la fix pt. numãrul de calamari.Ajunge 1 ou pt.pane.
Am pregãtit pt. cinã,asa cã pe lângã, ca garniturã am fiert cartofii albi cu coajã si sare,i-am decojit si tãiat,separat am cãlit putinã ceapã cu vegeta,am luat de pe foc si am pus boia dulce.Am turnat peste cartofi.
Au iesit delicioase!
Poftã bunã!
I-mi cer scuze pt.greselile gramaticale:d
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari umpluti(Lulas Recheadas à Poveiro)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Calamari umpluti

Calamari umpluti

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Calamari  umpluti  cu sos de vin (Lulas recheadas)

Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)

Calamari se pot umple dupã imaginatia fiecãruia, cu ce are prin casã. Cãrnati portughezi: sub

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    O bunatate!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    am salvat reteta asta buna! va face furori printre musafiri;felicitari

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    O bunatate,deja salivez.Felicitari pentru reteta.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Ffelicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Ce bucurie sa poti gati asa mult fructe de mare, ce n-as da sa am si eu ocazia.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Vã multumesc mult!sunt f. simpli de fãcut. Pt.Mira,multumesc si tie si când gresesc vã rog sã mã "urechiati":))

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Cine putea sa fie cu fructele de mare decat Ramona. Ador calamarii, iar astia imi fac din poza cu ochiul tare de tot.

    • Fara foto

      Gabriela , 30 mai 2010

      Cred ca sunt foarte buni. Felicitari pentru reteta si pentru prezentare!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Cred ca mi-ar place si ca sa ma convung, am sa incerc reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Cred ca sunt o minunatie, la gust ma refer. Felicitari ! atat pentru preparat cat si pentru prezentare.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Foarte buni, frumos prezentat preparatul!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Cu siguranta, este o reteta deosebita!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Foarte fini si apetisanti!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      O reteta minunata.Mie imi place sa-i fierb in lapte,dar am sa incerc si ca tine.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Excelent preparat!, o singura observatie : Cred, ca mai indicat, ar fi sa fie serviti cu salata verde sau paste decat cu cartofi. E doar o parere .

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      O rugaminte: editeaza reteta si inlocuieste peste tot 's-au' cu 'sau', si dupa fiecare virgula sau punct lasa un spatiu. Pentru ca reteta este foarte buna, marita si o descriere corecta. Multumesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Apetisant!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 14-16 calamari baby(Loligo duvaucelli)
  • sare, indian,
  • patrunjel sau telinã
  • 1 lingurã otet
  • 3-4 ouã
  • 3-4 linguri ulei de mãsline
  • 1 ceapã micã
  • cca.50 gr.cârnat s-au bacon optional
  • 50 gr. fãinã
  • ulei pt.fript
  • 1 lãmâie si salatã verde optional

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pastrav cu legume la cuptor