1)Calamari se spalã si se curãtã bine(de data asta i-am cumpãrat curãtati)se fierb in apã cu sare si otet pt.5 minute.Se scurg bine,tentaculele se toacã fin.
2)Bate bine 2 ouã cu pãtrunjel proaspãt tocat sau telinã,adaugã tentaculele si amestecã.
3)Pune ceapa tocatã la cãlit in ulei de mãsline,apoi amestecul de ouã si cârnatul tocat fin optional,sare sau vegeta si piper alb de preferintã.
Umple calamari si prinde cu scobitori.Se dau prin fãinã,apoi prin amestecul de ou(ã)cu usturoi,piper alb,pãtrunjel sau alt condiment sec,sofran sau caril,vegeta sau sare.
Se prãjesc in ulei sau untura fierbinte.Se scot pe hârtie absorvantã.
Aceste Lulas à Poveiro sunt un aperitiv tipic portughez,intr-un platou se pune salatã,Lulas si se decoreazã cu felii de lãmâie.Umplutura dã la fix pt. numãrul de calamari.Ajunge 1 ou pt.pane.
Am pregãtit pt. cinã,asa cã pe lângã, ca garniturã am fiert cartofii albi cu coajã si sare,i-am decojit si tãiat,separat am cãlit putinã ceapã cu vegeta,am luat de pe foc si am pus boia dulce.Am turnat peste cartofi.
Au iesit delicioase!
Poftã bunã!
I-mi cer scuze pt.greselile gramaticale:d

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii