autor:

frunza janet

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

"Canute" cu inimioare

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru imprimeu:, , -50g unt, -50g zahar pudra, -2 albusuri de ou, -faina 40g, -cacao 10g, , Ingrediente pentru blatul alb:, , -80g migdale macinate, -50g zahar pudra, -25g faina, -3 oua mari, -2 linguri de zahar tos, -30g unt topit, , Ingrediente pentru crema:, , -100 gr unt, -200 ml lapte, -25 gr faina, -100 gr zahar, -coaja si zeama de la o lamaie(zeama am pus dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 3h

34 voturi

Mod de preparare

Pregatim imprimeul:



Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele doua albusuri, batand mereu, pana se incorporeaza bine.Se amesteca faina cu cacao si se incorporeaza si acestea,in albus, amestecandu-se bine.O sa iasa ca o crema de ciocolata.Tot amestecul se pune intr-un pos cu varf, cu gaura mica(pentru scris). Pe o hartie de copt (eu am avut foaie de silicon),cu posul desenam cam ce dorim. Cum eu am pregatit special de Sfantul Valentin, am facut un desen cu inimioare.Aluatul ajunge pentru doua foi de 39/27.Cand am terminat de desenat, dam la congelator,cam 2 ore.



Pana se intareste imprimeul,am pregatit blatul alb:



Se bat albusurile cu zaharul tos spuma tare si se lasa la o parte.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra,pana arata ca o crema,se adauga untul topit si apoi, migdalele macinate.Se amesteca bine.In aceasta compozitie se incorporeaza albusurile batute spuma,putin cate putin. Cat am pregatit blatul, am lasat cuptorul sa se incinga.Se scoate foaia de copt,cu desenul de la congelator si rapid-rapid se intinde compozitia cu migdale intr-un strat cat mai uniform,peste aceasta.se da la cuptor,la foc mediu,cam 10 minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini.Cand este gata,se scoate si se ruleaza,foarte lejer.Cand s-a racit,desfacem usor si desenul va fi imprimat pe dosul foii(cum altfel??). Din acest blat se poate face o rulada,eu l-am taiat pe mijloc si am facut doua cani.Ca sa umplu cele doua cani,am facut un pandispan cu cacao,pe care l-am decupat cu un pahar.



Cerculetele de pandispan le-am imbracat cu crema pe care am pregatit-o in felul urmator: Se pune la foc o craticioara cu 150ml lapte,zaharul si coaja de lamaie. Intr-un bol micut se desface faina cu cei 50ml lapte ramasi.Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase.Cand laptele din craticioara a inceput sa fiarba,adaugam faina desfacuta cu laptele,in suvoi,amestecand energic (focul sa fie mic).Lasam sa dea un clocot.Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca pana ajunge la temperatura mainii.Untul se taie bucatele si se incorporeaza in crema de faina.Cand aproape s-a terminat untul de incorporat,se pune zeama de lamaie,dupa gust,amestecand continuu. Este crema copilariei mele!Toata familia o adora!



Pe o farfurie,am pus o rondea de pandispan,am pus o lingura de crema si peste, am pus portocale taiate cubulete (asa s-a cerut).Apoi iarasi o rondea,pana s-a inaltat cat "peretele" canii (mai masuram,din cand in cand). Chiar daca crema a dat pe margini,nu este nimic,mai bine,asa se face priza cu foaia de deasupra. Dupa cum se vede,nu am umplut "cana" pana sus,am lasat loc pentru ciocolata topita. Am pus ciocolata topita,dupa cum ziceam,dar nici cu asta nu am umplut-o pana sus. Am dat la rece si apoi cu ciocolata alba,am desenat cate o inimioara,deasupra.Din bucatele de pandispan,am decupat si tortile,pe care le-am lipit de cani,cu ciocolata. Din pasta de zahar am facut 2 trandafirasi si gata aventura mea in bucatarie!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Canute" cu inimioare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Brad

Tort Brad

Bateti albusul cu 80 g zahar si frecati galbenusurile cu zaharul ramas.Amestecati albusul cu crema

14 voturi    3 comentarii
5h
Torturi
Prajitura Kinder pingui

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina

53 voturi    12 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Ionescu_Mariana

    Ionescu_Mariana (Chef de cuisine) , 05 martie 2015

    felicitari,un desert deosebit ca aspect

  • Fara foto

    ko , 15 august 2014

    ce bunatatee!

  • Petru Ioan

    Petru Ioan (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2014

    asta da o sa fac sambata

    • Fara foto

      Gingu Ileana , 09 decembrie 2013

      super

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

      sunt foarte frumoase.......si delicioase

    • Fara foto

      Cosmina Mosoran , 24 noiembrie 2013

      sunt foarte frumoase.......si delicioase

    • Fara foto

      Dyana Lexa , 21 noiembrie 2013

      hmm...trebuie incercata <3

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      Super!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

      sunt frumoase, pacat sa le mananci! :)

    • Fara foto

      Mariana Aldea , 16 noiembrie 2013

      minunat felicitari

    • Fara foto

      Marian Coman , 16 noiembrie 2013

      wow....

    • Fara foto

      Nicoleta Anganu , 16 noiembrie 2013

      super

    • Fara foto

      Nicoleta Anganu , 16 noiembrie 2013

      arata minunat.....

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 16 noiembrie 2013

      cat de bine arata!

    • Bianca

      Bianca (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      Wow... excelent! Foarte ingenios si clar aveti foarte multa rabdare. Felicitari!

    • Fara foto

      claudia , 15 noiembrie 2013

      dupa ce ai rulat blatul si ai facut rulada, ai scos mijlocul pentru a iesi cana?

    • frunza janet

      frunza janet (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      Multumesc,Valentina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      o minunatie...felicitari...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

34 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru imprimeu:
  • -50g unt
  • -50g zahar pudra
  • -2 albusuri de ou
  • -faina 40g
  • -cacao 10g
  • Ingrediente pentru blatul alb:
  • -80g migdale macinate
  • -50g zahar pudra
  • -25g faina
  • -3 oua mari
  • -2 linguri de zahar tos
  • -30g unt topit
  • Ingrediente pentru crema:
  • -100 gr unt
  • -200 ml lapte
  • -25 gr faina
  • -100 gr zahar
  • -coaja si zeama de la o lamaie(zeama am pus dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

Ionescu_Mariana (Chef de cuisine)

felicitari,un desert deosebit ca aspect

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort antigravitatie