autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Caponata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete, , 2 tulpini de telina, , 4 ardei grasi rosii si galbeni, , 2 cepe, , 4 rosii, , 100 ml ulei de masline, , 100 ml otet, , 2 linguri capere, , 1 lingura seminte de pin, , 16 masline verzi fara samburi, , 50 g stafide, , 1 lingurita zahar, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati vinetele, taiati-le cubulete (cu coaja), dati-le un praf de sare si lasati-le sa zemuiasca o ora intr-o strecuratoare. Clatiti-le apoi sub un jet de apa rece si stergeti-le cu un servet.
Taiati tulpinile de telina bucati, tocati ceapa marunt, opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le bucatele si taiati fasii sau cubulete ardeii spalati si curatati de seminte si nervuri.
Caliti ceapa in putin ulei, adaugati apoi si restul de ulei, stafidele, toate legumele, sarea si piperul si tineti-le 5 minute la foc iute, amestecand intruna, ca sa se evapore apa din ele. Faceti focul mai mic si lasati-le sa se patrunda inca 20 de minute.
Incorporati otetul, zaharul, maslinele, caperele si semintele de pin, lasati sa mai mijoteasca 15 minute si serviti caponata dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Caponata siciliana

Caponata siciliana

Se spala vinetele, se sterg,se taie cubulete si se prajesc in ulei. Se curata telina, se spala ,

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Aperitive
Ciorba de spanac cu zeama de varza murata

Ciorba de spanac cu zeama de varza murata

Spanacul se lasa la decongelat intr-o strecuratoare cateva ore, sau mai bine de seara pana dimineata.

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete
  • 2 tulpini de telina
  • 4 ardei grasi rosii si galbeni
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml otet
  • 2 linguri capere
  • 1 lingura seminte de pin
  • 16 masline verzi fara samburi
  • 50 g stafide
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piure din fasole boabe alba si linte rosie