autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Caponata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete, , 2 tulpini de telina, , 4 ardei grasi rosii si galbeni, , 2 cepe, , 4 rosii, , 100 ml ulei de masline, , 100 ml otet, , 2 linguri capere, , 1 lingura seminte de pin, , 16 masline verzi fara samburi, , 50 g stafide, , 1 lingurita zahar, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati vinetele, taiati-le cubulete (cu coaja), dati-le un praf de sare si lasati-le sa zemuiasca o ora intr-o strecuratoare. Clatiti-le apoi sub un jet de apa rece si stergeti-le cu un servet.
Taiati tulpinile de telina bucati, tocati ceapa marunt, opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le bucatele si taiati fasii sau cubulete ardeii spalati si curatati de seminte si nervuri.
Caliti ceapa in putin ulei, adaugati apoi si restul de ulei, stafidele, toate legumele, sarea si piperul si tineti-le 5 minute la foc iute, amestecand intruna, ca sa se evapore apa din ele. Faceti focul mai mic si lasati-le sa se patrunda inca 20 de minute.
Incorporati otetul, zaharul, maslinele, caperele si semintele de pin, lasati sa mai mijoteasca 15 minute si serviti caponata dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Caponata siciliana

Caponata siciliana

Se spala vinetele, se sterg,se taie cubulete si se prajesc in ulei. Se curata telina, se spala ,

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Aperitive
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Se spala ciupercile ( fara a se curata de pielita de deasupra) si se rup cozile. Se rade cascavalul.

24 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete
  • 2 tulpini de telina
  • 4 ardei grasi rosii si galbeni
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml otet
  • 2 linguri capere
  • 1 lingura seminte de pin
  • 16 masline verzi fara samburi
  • 50 g stafide
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ghiveci cu oua