autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Caponata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete, , 2 tulpini de telina, , 4 ardei grasi rosii si galbeni, , 2 cepe, , 4 rosii, , 100 ml ulei de masline, , 100 ml otet, , 2 linguri capere, , 1 lingura seminte de pin, , 16 masline verzi fara samburi, , 50 g stafide, , 1 lingurita zahar, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati vinetele, taiati-le cubulete (cu coaja), dati-le un praf de sare si lasati-le sa zemuiasca o ora intr-o strecuratoare. Clatiti-le apoi sub un jet de apa rece si stergeti-le cu un servet.
Taiati tulpinile de telina bucati, tocati ceapa marunt, opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le bucatele si taiati fasii sau cubulete ardeii spalati si curatati de seminte si nervuri.
Caliti ceapa in putin ulei, adaugati apoi si restul de ulei, stafidele, toate legumele, sarea si piperul si tineti-le 5 minute la foc iute, amestecand intruna, ca sa se evapore apa din ele. Faceti focul mai mic si lasati-le sa se patrunda inca 20 de minute.
Incorporati otetul, zaharul, maslinele, caperele si semintele de pin, lasati sa mai mijoteasca 15 minute si serviti caponata dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Caponata siciliana

Caponata siciliana

Se spala vinetele, se sterg,se taie cubulete si se prajesc in ulei. Se curata telina, se spala ,

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Aperitive
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete
  • 2 tulpini de telina
  • 4 ardei grasi rosii si galbeni
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml otet
  • 2 linguri capere
  • 1 lingura seminte de pin
  • 16 masline verzi fara samburi
  • 50 g stafide
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui cu dovlecei en papillote