autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Capriciul doamnei

Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
4 oua, 1 cana lapte, 1 lingura amoniac, 1 pachet de unt, 1 cana de zahar, faina cat cuprinde, gem

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, laptele, amoniacul stins in lamaie, faina cat cuprinde. Trebuie sa iasa un blat tare, astfel incat cand puneti gemul, acesta sa nu se afunde.
Se pune compozitia in tava. Apoi se pune un strat de gem.
Albusurile se bat spuma cu cateva linguri de zahar si se pun peste gem.
Se da la cuptor la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Capriciul doamnei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Musuroi de cartita

Musuroi de cartita

Se face un blat din oua batute cu zahar in care se adauga pe rand budinca, praful de cacao, praful

15 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si ciocolata

Chec cu lamaie si ciocolata

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul. Untul il topim. Intr-un

0 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Capricioasa reteta.Imi place to ce e cu albus sau bezea

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Ce bun trebuie sa fie capriciul asta!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura amoniac
  • 1 pachet de unt
  • 1 cana de zahar
  • faina cat cuprinde
  • gem

Raporteaza reteta

Retete
de Lavinia Ghica
Cremes de post

Cremes de post

Foi: Se face coca numarul 1 din ulei, otet, apa, faina cat cuprinde (astfel incat sa se desprinda

10 voturi    12 comentarii
1h
Retete de post

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Capricioasa reteta.Imi place to ce e cu albus sau bezea

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Biscuiti scotieni