autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Capriciul doamnei

Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
4 oua, 1 cana lapte, 1 lingura amoniac, 1 pachet de unt, 1 cana de zahar, faina cat cuprinde, gem

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, laptele, amoniacul stins in lamaie, faina cat cuprinde. Trebuie sa iasa un blat tare, astfel incat cand puneti gemul, acesta sa nu se afunde.
Se pune compozitia in tava. Apoi se pune un strat de gem.
Albusurile se bat spuma cu cateva linguri de zahar si se pun peste gem.
Se da la cuptor la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Capriciul doamnei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata

Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata

Intai curmalele taiate se inmoaie 5-10 minute in apa fierbinte si se scurg de apa si se usuca intr-un

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura de branza de vaci fara aluat

Prajitura de branza de vaci fara aluat

Brinza de vaci se da obligatoriu prin sita inoxidabila (devine pufoasa si nu are zgrunturi) , se

14 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Capricioasa reteta.Imi place to ce e cu albus sau bezea

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Ce bun trebuie sa fie capriciul asta!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura amoniac
  • 1 pachet de unt
  • 1 cana de zahar
  • faina cat cuprinde
  • gem

Raporteaza reteta

Retete
de Lavinia Ghica
Cremes de post

Cremes de post

Foi: Se face coca numarul 1 din ulei, otet, apa, faina cat cuprinde (astfel incat sa se desprinda

8 voturi    12 comentarii
1h
Retete de post

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Capricioasa reteta.Imi place to ce e cu albus sau bezea

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec zebrat -reteta simpla