autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Capriciul doamnei

Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
4 oua, 1 cana lapte, 1 lingura amoniac, 1 pachet de unt, 1 cana de zahar, faina cat cuprinde, gem

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, laptele, amoniacul stins in lamaie, faina cat cuprinde. Trebuie sa iasa un blat tare, astfel incat cand puneti gemul, acesta sa nu se afunde.
Se pune compozitia in tava. Apoi se pune un strat de gem.
Albusurile se bat spuma cu cateva linguri de zahar si se pun peste gem.
Se da la cuptor la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Capriciul doamnei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de caise

Gem de caise

Caisele se spala se scot samburii si se cantaresc 1.500 de fruct fara samburi.Se pun intr-o tigaie

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si cocus

Prajitura cu ciocolata si cocus

Se unge o tava de 25*30 cu putin unt si se tapeteaza cu faina,sau folosim pergament si-l ungem putin

10 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Capricioasa reteta.Imi place to ce e cu albus sau bezea

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Ce bun trebuie sa fie capriciul asta!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura amoniac
  • 1 pachet de unt
  • 1 cana de zahar
  • faina cat cuprinde
  • gem

Raporteaza reteta

Retete
de Lavinia Ghica
Cremes de post

Cremes de post

Foi: Se face coca numarul 1 din ulei, otet, apa, faina cat cuprinde (astfel incat sa se desprinda

10 voturi    12 comentarii
1h
Retete de post

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Capricioasa reteta.Imi place to ce e cu albus sau bezea

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Chec cu ciocolata