autor:

Fara foto

» » Prajituri

Capriciul femeilor

Autor: Nicoleta Candachia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Candachia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2008

Ingrediente
300 grame de faina, 150 gr. margarina, 200 gr. zahar toss, 200 gr. zahar pudra, 4 oua, putina drojdie, sare, coaja rasa de lamaie, gem de piersici sau caise.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Din faina, margarina, drojdie, coaja rasa de lamaie, galbenusuri, 200 gr. zahar toss si un praf de sare se framanta un aluat care se intinde intr-o tava unsa cu ulei, in grosime de 2 cm. Se lasa la dospit 2 ore. Se da apoi la cuptor, la foc potrivit timp de 20 de minute. Intre timp, albusurile se bat spuma impreuna cu 200 gr. zahar pudra. Se scoate tava de la cuptor si se unge cu gem. Deasupra se intind albusurile batute spuma si se da prajitura din nou la cuptor timp de 15 minute. Dupa racire se taie romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Capriciul femeilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu rubarba si bezea

Placinta cu rubarba si bezea

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam lingura cu zahar si untul rece. Incorporam

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Placinta cu cirese

Placinta cu cirese

Spumam untul la robot sau cu mixerul, adaugam faina, un praf de sare si 4-5 linguri de zahar. Amestecand

3 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 grame de faina
  • 150 gr. margarina
  • 200 gr. zahar toss
  • 200 gr. zahar pudra
  • 4 oua
  • putina drojdie
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • gem de piersici sau caise.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de lamaie