autor:

» » Prajituri

Capriciul femeilor

Autor: Nicoleta Candachia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Candachia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2008

Ingrediente
300 grame de faina, 150 gr. margarina, 200 gr. zahar toss, 200 gr. zahar pudra, 4 oua, putina drojdie, sare, coaja rasa de lamaie, gem de piersici sau caise.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Din faina, margarina, drojdie, coaja rasa de lamaie, galbenusuri, 200 gr. zahar toss si un praf de sare se framanta un aluat care se intinde intr-o tava unsa cu ulei, in grosime de 2 cm. Se lasa la dospit 2 ore. Se da apoi la cuptor, la foc potrivit timp de 20 de minute. Intre timp, albusurile se bat spuma impreuna cu 200 gr. zahar pudra. Se scoate tava de la cuptor si se unge cu gem. Deasupra se intind albusurile batute spuma si se da prajitura din nou la cuptor timp de 15 minute. Dupa racire se taie romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Capriciul femeilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 grame de faina
  • 150 gr. margarina
  • 200 gr. zahar toss
  • 200 gr. zahar pudra
  • 4 oua
  • putina drojdie
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • gem de piersici sau caise.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pernite dulci