autor:

Fara foto

» » Prajituri

Capriciul femeilor

Autor: Nicoleta Candachia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Candachia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2008

Ingrediente
300 grame de faina, 150 gr. margarina, 200 gr. zahar toss, 200 gr. zahar pudra, 4 oua, putina drojdie, sare, coaja rasa de lamaie, gem de piersici sau caise.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Din faina, margarina, drojdie, coaja rasa de lamaie, galbenusuri, 200 gr. zahar toss si un praf de sare se framanta un aluat care se intinde intr-o tava unsa cu ulei, in grosime de 2 cm. Se lasa la dospit 2 ore. Se da apoi la cuptor, la foc potrivit timp de 20 de minute. Intre timp, albusurile se bat spuma impreuna cu 200 gr. zahar pudra. Se scoate tava de la cuptor si se unge cu gem. Deasupra se intind albusurile batute spuma si se da prajitura din nou la cuptor timp de 15 minute. Dupa racire se taie romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Capriciul femeilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mille feuille cu caramel

Mille feuille cu caramel

Foietajul dezghetat l-am taiat in forme si l-am copt ca la mille feuille cu crema de lamaie, adica

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
TARTA CU CREMA CARAMEL

TARTA CU CREMA CARAMEL

Crusta: Din faina, nuca macinata, sare, si untul rece se face un aluat nisipos, la care se adauga

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 grame de faina
  • 150 gr. margarina
  • 200 gr. zahar toss
  • 200 gr. zahar pudra
  • 4 oua
  • putina drojdie
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • gem de piersici sau caise.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajiturelele zanelor