Capsunica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Capsunica

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 50 gr zahar
  • 60 gr faina
  • 15 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 400 gr capsune
  • 500 ml frisca lichida
  • 15 gr amidon
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana dulce

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar si se adauga uleiul, amestecandu-se in continuare. Separat se amesteca faina cu praful de copt (eu am adaugat si doua linguri de praf de ciocolata calda) si se cerne peste compozitia de galbenusuri, apoi se amesteca pana se incorporeaza faina.

Albusurile se bat spuma,se adauga cele 2 linguri de zahar ramase si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare. Aceasta se incorporeaza in compozitiea de galbenusuri si faina, amestecand foarte usor, cu o lingura de lemn. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace(in cuptorul preancalzit) la 180 gr C, aprox. 30 min (se verifica cu o scobitoare daca este copt). Capsunele se paseaza si se strecoara sucul rezultat. La acest suc se adauga 15 gr amidon, 2 linguri de zahar, zeama de lamaie si se fierbe compozitia pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga restul de capsune pasate si se amesteca incet, pana se incorporeaza in compozitie. Se lasa sa se raceasca complet. Frisca se bate spuma tare. In compozitia de frisca se adauga compozitia de capsune si se amesteca usor, pana se obtine o crema spumoasa. Peste blat se pune crema si se niveleaza. Se introduce la frigider 15-20 min.

Ciocolata amaruie si smantana lichida se topesc impreuna la microunde (2-3 min.) Se toarna peste crema si se niveleaza.

Am amestecat o lingura de zahar pudra cu cateva picaturi de miere si am turnat linii peste glazura ca sa fie ornamentul mai "comercial". Se da iar la rece, prajitura se taie folosind un cutit umezit.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise