Am avut norocul ca un prieten pescar sa ne ofere o caracatita abia scoasa din mare si ca sa nu o pun la congelator, imediat am si preparat-o.
Am spalat-o, curatat-o si am taiat doar piciorusele, desi o puteti taia si in bucatele mai mici. La curatarea caracatitei proaspete, indepartati ochii cu ajutorul unui cutit ascutit si sacul de cerneala situat intre tentacule (are forma unui ochi), iar corpul sa-l curatati. Am adaugat-o in tigaie cu capac la foc mic in jur de 40 minute. Apa nu se pune pentru ca-si va lasa caracatita, numai in cazul in care mai necesita, vom adauga putina apa si vom fierbe cu capac deasupra.
Dupa ce s-a fiert, adaugam uleiul de masline, foile de dafin si punem capacul pentru a fierbe inca 20 minute. Vom "stinge" cu vin rosu si mai lasam la fiert alte 20 minute.
Punem caracatita intr-o farfurie, o stropim cu cateva picaturi de ulei de masline peste si cu otet de mere, un pic sare dupa gust si o ploaie de oregano peste.
Pofta buna!
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu