autor:

Mihaela Kitchen

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Caracatita imbatata in vin rosu

Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 11 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 11 martie 2014

Ingrediente
o caracatita mare proaspata ori congelata, oregano, piper, otet si sare dupa gust, 100 ml ulei de masline, 3-4 foi de dafin, 200 ml vin rosu

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Am avut norocul ca un prieten pescar sa ne ofere o caracatita abia scoasa din mare si ca sa nu o pun la congelator, imediat am si preparat-o.



Am spalat-o, curatat-o si am taiat doar piciorusele, desi o puteti taia si in bucatele mai mici. La curatarea caracatitei proaspete, indepartati ochii cu ajutorul unui cutit ascutit si sacul de cerneala situat intre tentacule (are forma unui ochi), iar corpul sa-l curatati. Am adaugat-o in tigaie cu capac la foc mic in jur de 40 minute. Apa nu se pune pentru ca-si va lasa caracatita, numai in cazul in care mai necesita, vom adauga putina apa si vom fierbe cu capac deasupra.



Dupa ce s-a fiert, adaugam uleiul de masline, foile de dafin si punem capacul pentru a fierbe inca 20 minute. Vom "stinge" cu vin rosu si mai lasam la fiert alte 20 minute.



Punem caracatita intr-o farfurie, o stropim cu cateva picaturi de ulei de masline peste si cu otet de mere, un pic sare dupa gust si o ploaie de oregano peste.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita imbatata in vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon condimentat la tigaie

Somon condimentat la tigaie

Se curata somonul de solzi,se spala bine,se unge cu ulei de masline,se condimenteaza si se lasa vreo

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Plachie de peste

Plachie de peste

Pestele spalat, portionat, pudrat cu sare, trecut prin faina se prajeste cate 1-2 min pe fiecare

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Elena , 18 noiembrie 2014

    tocmai ca am si mentionat, nu a fost mica. Cat si din indrumarile prietenilor mei greci o caracatita se fierbe circa o ora jumatate pentru a deveni frageda. Doar in cazul ca este fiarta la oala sub presiune abia atunci se lasa circa 35-45 minute. Fiecare gadeste dupa bunul plac! Eu ma las mereu la sfaturile celor din Grecia cand este vorba de o vietate marina. :)

  • Fara foto

    Petrina Grigoras , 01 septembrie 2014

    O caracatita, asa mica,fiarta 80 de minute devine dura si gumoasa.Se pune intr-o oala apa si cand incepe sa fiarba se pune caracatita intreaga si se lasa sa fiarba nu mai mult de 15-20 de minute.Apoi,se scoate din oala si se taie,nu numai tentaculele,ci si corpul caracatitei.Se pot taia bucatele mai mici.Se condimenteaza cu ulei de masline,sare ,zeama de lamaie si patrunjel tocat fin.Pofta buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • o caracatita mare proaspata ori congelata
  • oregano
  • piper
  • otet si sare dupa gust
  • 100 ml ulei de masline
  • 3-4 foi de dafin
  • 200 ml vin rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Kitchen
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

11 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu crema de capsuni

Biscuiti cu crema de capsuni

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Creveți gratinați cu spanac