autor:

Mihaela Kitchen

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Caracatita imbatata in vin rosu

Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 11 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 11 martie 2014

Ingrediente
o caracatita mare proaspata ori congelata, oregano, piper, otet si sare dupa gust, 100 ml ulei de masline, 3-4 foi de dafin, 200 ml vin rosu

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Am avut norocul ca un prieten pescar sa ne ofere o caracatita abia scoasa din mare si ca sa nu o pun la congelator, imediat am si preparat-o.



Am spalat-o, curatat-o si am taiat doar piciorusele, desi o puteti taia si in bucatele mai mici. La curatarea caracatitei proaspete, indepartati ochii cu ajutorul unui cutit ascutit si sacul de cerneala situat intre tentacule (are forma unui ochi), iar corpul sa-l curatati. Am adaugat-o in tigaie cu capac la foc mic in jur de 40 minute. Apa nu se pune pentru ca-si va lasa caracatita, numai in cazul in care mai necesita, vom adauga putina apa si vom fierbe cu capac deasupra.



Dupa ce s-a fiert, adaugam uleiul de masline, foile de dafin si punem capacul pentru a fierbe inca 20 minute. Vom "stinge" cu vin rosu si mai lasam la fiert alte 20 minute.



Punem caracatita intr-o farfurie, o stropim cu cateva picaturi de ulei de masline peste si cu otet de mere, un pic sare dupa gust si o ploaie de oregano peste.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita imbatata in vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hanusi prajiti

Hanusi prajiti

Guvidele negru marin cum este numit Hanusul traieste prin grotele formate de stabilopozi linga diguri,

6 voturi    13 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Racituri cu file de cod

Racituri cu file de cod

Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Elena , 18 noiembrie 2014

    tocmai ca am si mentionat, nu a fost mica. Cat si din indrumarile prietenilor mei greci o caracatita se fierbe circa o ora jumatate pentru a deveni frageda. Doar in cazul ca este fiarta la oala sub presiune abia atunci se lasa circa 35-45 minute. Fiecare gadeste dupa bunul plac! Eu ma las mereu la sfaturile celor din Grecia cand este vorba de o vietate marina. :)

  • Fara foto

    Petrina Grigoras , 01 septembrie 2014

    O caracatita, asa mica,fiarta 80 de minute devine dura si gumoasa.Se pune intr-o oala apa si cand incepe sa fiarba se pune caracatita intreaga si se lasa sa fiarba nu mai mult de 15-20 de minute.Apoi,se scoate din oala si se taie,nu numai tentaculele,ci si corpul caracatitei.Se pot taia bucatele mai mici.Se condimenteaza cu ulei de masline,sare ,zeama de lamaie si patrunjel tocat fin.Pofta buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • o caracatita mare proaspata ori congelata
  • oregano
  • piper
  • otet si sare dupa gust
  • 100 ml ulei de masline
  • 3-4 foi de dafin
  • 200 ml vin rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Kitchen
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

11 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu crema de capsuni

Biscuiti cu crema de capsuni

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI