Caracatita imbatata in vin rosu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Caracatita imbatata in vin rosu

Ingrediente

  • o caracatita mare proaspata ori congelata
  • oregano
  • piper, otet si sare dupa gust
  • 100 ml ulei de masline
  • 3-4 foi de dafin
  • 200 ml vin rosu

Mod de preparare

Am avut norocul ca un prieten pescar sa ne ofere o caracatita abia scoasa din mare si ca sa nu o pun la congelator, imediat am si preparat-o.

Am spalat-o, curatat-o si am taiat doar piciorusele, desi o puteti taia si in bucatele mai mici. La curatarea caracatitei proaspete, indepartati ochii cu ajutorul unui cutit ascutit si sacul de cerneala situat intre tentacule (are forma unui ochi), iar corpul sa-l curatati. Am adaugat-o in tigaie cu capac la foc mic in jur de 40 minute. Apa nu se pune pentru ca-si va lasa caracatita, numai in cazul in care mai necesita, vom adauga putina apa si vom fierbe cu capac deasupra.

Dupa ce s-a fiert, adaugam uleiul de masline, foile de dafin si punem capacul pentru a fierbe inca 20 minute. Vom "stinge" cu vin rosu si mai lasam la fiert alte 20 minute.

Punem caracatita intr-o farfurie, o stropim cu cateva picaturi de ulei de masline peste si cu otet de mere, un pic sare dupa gust si o ploaie de oregano peste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi