autor:

Fara foto

» » Prajituri

Caramel

Autor: Simona (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
Blat:,  4 ouă,  4 linguri de zahăr,  4 linguri de făină,  1 praf vanilie, Crema 1.,  6 gălbenuşuri,  6 linguri zahăr pudră,  250 gr. unt,  1 praf vanilie, Crema 2.,  6 albuşuri,  6 linguri zahăr,  6-8 linguri zahăr pentru ars.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

1. Blatul prajiturii este de fapt blat de tort, dar copt in tava dreptunghiulara, in asa fel incat sa iasa de max. 2 cm. grosime.

2. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilie până se încorporează şi se omogenizează apoi se pune crema pe bain-marie şi se îngroaşă pana devine ca o smântână. Se dă la o parte şi când se răceşte se adaugă untul (frecat spumă până se scoate apa).

3.Se bat spumă albuşurile cu zahărul.
Între timp se caramelizează cele 6-8 linguri de zahăr şi se pun peste spumă, se amestecă până la omogenizare. Nici o grijă pentru zahărul ars care nu s-a incorporat, pana a doua zi se dizolva.

Se asamblează:
- se pune crema 1 peste blat, apoi crema 2, iar deasupra se garniseşte cu alune prăjite, nesărate (eu prefer sa cumpăr alune crude şi să le prăjesc eu in cuptor) mărunţite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

1.Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu unt/margarina si tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda

8 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Blatul:se bat spuma 9 albusuri cu 300 g zahar,apoi se adauga mestecand de jos in sus 300 g nuca si

15 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  •  4 ouă
  •  4 linguri de zahăr
  •  4 linguri de făină
  •  1 praf vanilie
  • Crema 1.
  •  6 gălbenuşuri
  •  6 linguri zahăr pudră
  •  250 gr. unt
  •  1 praf vanilie
  • Crema 2.
  •  6 albuşuri
  •  6 linguri zahăr
  •  6-8 linguri zahăr pentru ars.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de vanilie si banane