autor:

Fara foto

» » Prajituri

Caramel

Autor: Simona (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
Blat:,  4 ouă,  4 linguri de zahăr,  4 linguri de făină,  1 praf vanilie, Crema 1.,  6 gălbenuşuri,  6 linguri zahăr pudră,  250 gr. unt,  1 praf vanilie, Crema 2.,  6 albuşuri,  6 linguri zahăr,  6-8 linguri zahăr pentru ars.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

1. Blatul prajiturii este de fapt blat de tort, dar copt in tava dreptunghiulara, in asa fel incat sa iasa de max. 2 cm. grosime.

2. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilie până se încorporează şi se omogenizează apoi se pune crema pe bain-marie şi se îngroaşă pana devine ca o smântână. Se dă la o parte şi când se răceşte se adaugă untul (frecat spumă până se scoate apa).

3.Se bat spumă albuşurile cu zahărul.
Între timp se caramelizează cele 6-8 linguri de zahăr şi se pun peste spumă, se amestecă până la omogenizare. Nici o grijă pentru zahărul ars care nu s-a incorporat, pana a doua zi se dizolva.

Se asamblează:
- se pune crema 1 peste blat, apoi crema 2, iar deasupra se garniseşte cu alune prăjite, nesărate (eu prefer sa cumpăr alune crude şi să le prăjesc eu in cuptor) mărunţite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza un

21 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Foi napolitana cu crema caramel

Foi napolitana cu crema caramel

Se topeste 1 1/2 cana zahar. Se freaca 6 oua cu 1 1/2 cana zahar. Se toarna incet peste zaharul

16 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  •  4 ouă
  •  4 linguri de zahăr
  •  4 linguri de făină
  •  1 praf vanilie
  • Crema 1.
  •  6 gălbenuşuri
  •  6 linguri zahăr pudră
  •  250 gr. unt
  •  1 praf vanilie
  • Crema 2.
  •  6 albuşuri
  •  6 linguri zahăr
  •  6-8 linguri zahăr pentru ars.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Briose cu mere