autor:

» » Prajituri

Caramel

Autor: Simona (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
Blat:,  4 ouă,  4 linguri de zahăr,  4 linguri de făină,  1 praf vanilie, Crema 1.,  6 gălbenuşuri,  6 linguri zahăr pudră,  250 gr. unt,  1 praf vanilie, Crema 2.,  6 albuşuri,  6 linguri zahăr,  6-8 linguri zahăr pentru ars.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

1. Blatul prajiturii este de fapt blat de tort, dar copt in tava dreptunghiulara, in asa fel incat sa iasa de max. 2 cm. grosime.

2. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilie până se încorporează şi se omogenizează apoi se pune crema pe bain-marie şi se îngroaşă pana devine ca o smântână. Se dă la o parte şi când se răceşte se adaugă untul (frecat spumă până se scoate apa).

3.Se bat spumă albuşurile cu zahărul.
Între timp se caramelizează cele 6-8 linguri de zahăr şi se pun peste spumă, se amestecă până la omogenizare. Nici o grijă pentru zahărul ars care nu s-a incorporat, pana a doua zi se dizolva.

Se asamblează:
- se pune crema 1 peste blat, apoi crema 2, iar deasupra se garniseşte cu alune prăjite, nesărate (eu prefer sa cumpăr alune crude şi să le prăjesc eu in cuptor) mărunţite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Blatul: Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi trepatat nuca macinata, faina si praful de copt.

42 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  •  4 ouă
  •  4 linguri de zahăr
  •  4 linguri de făină
  •  1 praf vanilie
  • Crema 1.
  •  6 gălbenuşuri
  •  6 linguri zahăr pudră
  •  250 gr. unt
  •  1 praf vanilie
  • Crema 2.
  •  6 albuşuri
  •  6 linguri zahăr
  •  6-8 linguri zahăr pentru ars.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu cu crema de ricotta (urda)