autor:

Mihaela11

» » Budinci

Carawe - Desertul lehuzei - specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -4 pahare de apa, -1 pahar de orez macinat( pudra), -2 pahare de zahar, -2 linguri de chimin dulce macinat( carawe in l.araba sau caraway in l.engleza), -1 lingura de scortisoara macinata, - migdale jumatati, fistic,nuca zdrobita, seminte de pin( snobar –l.araba) pentru decoratie., Aceste cantitati sunt pentru 6 portii.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

16 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita anti aderenta se pune apa cu zaharul la fiert; cand incepe sa fisrba se adauga orezul macinat inploaie si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.
Se adauga chiminul dulce si scortisoara si se fierbe 8-10 minute pana s-a ingrosat.
Se pune budinca rezultata in cupe de desert si se decoreaza dupa gust cu seminte de migdale, nuca,fistic sau snobar.
Eu am o masina manuala de zdrobit nuca.
In lumea araba venirea unui copil este o ocazie de sarbatoare care implica anumite ceremonialuri.
Vizitatorii lehuzei sunt serviti fie cu ceai fiert cu scortisoara si presarat cu nuca zdrobita fie cu carawe:un fel de budinca pregatita din orez macinat si chimin dulce.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carawe - Desertul lehuzei - specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de gris cu fructe

Budinca de gris cu fructe

Puneti la fiert laptele cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si untul. Cand clocoteste adaugati grisul

21 voturi    11 comentarii
15 min
Budinci
Tarta cu ceapa si branza

Tarta cu ceapa si branza

Se pregateste o tava de tarta-eu folosesc cele de silicon sant foarte practice.O ung cu putin unt

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Postoloache , 11 mai 2014

    Degusta cate putin din toate deserturile in fiecare dimineata si-ti umpli viata de dulceata!!!!!!!

  • Fara foto

    Gabriela Postoloache , 11 mai 2014

    Esti fan al deserturilor?Inseamna ca deja aveam mai multe in comun decat ti-ai fi inchipuit!!!!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    desert pt cresterea natalitatii !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Eu pe unde am umblat pana acum, de n-am vazut reteta asta? Este o reteta foarte buna pentru lehuze. Iar tu Mihaela, esti o sursa de informatii excelenta! Felicitari! Ai *****!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Multumesc pentru comentarii. Draga Camelia, Iti trimit un esantion cum arata sectia de condimente de la Carrefour Amman

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Inca o reteta din bucataria misterioasa a tarilor arabe.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Draga Sidy, Fenicul - Foeniculum vulgare Denumire stiintifica: Foeniculum vulgare Denumire populara: fenicul; anason, anason dulce, baden, basamac, chimin dulce, fenhiel, finchil, hanus, malura, marariu de casa, molotra, secarea, toaie Descriere: Specie erbacee bienala sau perena, exclusiv de cultura, inalta pana la 1-2 m, foarte ramificata inca de la baza, cu frunze fin divizate (asemanatoare cu cele de marar), flori galbene in umbele mari care infloresc si fructifica inca din primul an. Partile utilizate: Semintele. Actiune: Carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), aromatic, antispastic, antiinflamator, stimuleaza lactatia, hepatic. Indicatii terapeutice: Feniculul este un excelent remediu pentru stomac si intestine, ameliorand meteorismul si colicile, in acelasi timp stimuland digestia si apetitul. Are un efect calmant in bronsita si tuse, la fel ca anasonul. Feniculul creste cantitatea de lapte la mamele care alapteaza. Extern, uleiul calmeaza durerile musculare si reumatice. Infuzia poate fi folosita pentru clatirea ochilor sau pentru comprese in conjunctivita si inflamatia pleoapelor. Vezi ce inseamna intelepciunea populara!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte interesanta reteta , iar prezentarea este super.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Un desert deosebit,foarte frumos prezentat!!!aici la snobar i se zice pinhão,se foloseste mult la decorul prãjiturilor.Felicitãri si merçi p.t retetã!*****

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Un desert deosebit, foarte frumos prezentat si f. sanatoas. Felicitari si 5 ***** de la mine!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte interesanta reteta,felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      E f. buna !N-am facut niciodata,m-ai incurajat.Am salvat reteta;felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Un desert minunat...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Este un desert foarte nutritiv in perioada de alaptare; se spune ca imbunatateste calitatea laptelui matern.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Ceva deosebit !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Foarte interesanta reteta si cred ca este delicioasa. Am s-o incerc, o pun la favorite.*****

    • Fara foto

      Sidy , 03 iunie 2010

      Foarte interesanta reteta !!! Uite asa am aflat ca exista si chimin...dulce.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Nimic de zis...un desert deosebit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

16 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -4 pahare de apa
  • -1 pahar de orez macinat( pudra)
  • -2 pahare de zahar
  • -2 linguri de chimin dulce macinat( carawe in l.araba sau caraway in l.engleza)
  • -1 lingura de scortisoara macinata
  • - migdale jumatati
  • fistic,nuca zdrobita
  • seminte de pin( snobar –l.araba) pentru decoratie.
  • Aceste cantitati sunt pentru 6 portii.

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

desert pt cresterea natalitatii !

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Gratin de conopida cu ciuperci