autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Carnaciori in halat de branza si cartofi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
8-10 carnaciori subtiri (cabanos), 2 cartofi albi mai maricei, 200 g branza cremoasa (feta), 2 oua, 1/2 plic praf de copt, 2 lingurite otet, 400-500 g faina alba, 20 ml ulei, 1/2 gogosar in otet, 1/2 lingurita boia, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu o furculita. Adaugati branza, oul crud, praful de copt stins cu otet si o lingura de ulei. Amestecati bine, adaugati cateva linguri de faina si incepeti sa amestecati cu mana aluatul. Puneti faina pe masa de lucru, rasturnati si incepeti sa framantati aluatul. Framantati pana cand aluatul se leaga bine, devine elastic si vartos si nu se mai lipeste de maini si de masa.
Presarati putina faina pe masa de lucru si intindeti o foaie nu prea subtire (de 4-5 mm grosime) si taiati fasii de 1,5-2 cm latime.
Infasurati carnaciorii (puteti folosi si crenvursti) in aceste fasii, petrecandu-le putin una peste alta la fiecare spira si puneti-i intr-o tava unsa cu ulei.
Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 15 minute, pana mai cresc, apoi ungeti-le cu ou batut in care ati pus boiaua si o lingura de ulei, cu o pensula de patiserie.
Mai lasati tava in cuptor inca 25-30 minute, la foc mediu. Cine doreste poate presara peste aceste buseuri umplute cu carnaciori putin chimion, susan, seminte de floarea soarelui, cascaval ras, parmezan. Dupa ce le scoateti din cuptor le puteti tavali prin branza telemea rasa.
Scoateti-le pe un platou si decorati-le cu fasii de gogosar in otet, castraveti acri, ketchup, etc.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori in halat de branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Foietaj umplut

Foietaj umplut

Intr-un vas pentru cuptor asezi feliile de foietaj, feliile de parizer, feliile de branza, cate o

1 vot    2 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Rulouri cu salata de cruditati

Rulouri cu salata de cruditati

Telina si morcovi se curata si se rad pe razatoarea mica, merele se curata de coaja se rad pe aceeasi

28 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2012

    Foarte bine arata !!! Multumesc, pentru idee !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Foarteaspectosi si gustosi!

  • Fara foto

    anka , 03 februarie 2010

    toate aceste retete sunt noi si nu prea

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Doina reteta ta e super! O voi face in weekend, aluatul pare foarte pufos.Simt cum se topeste in gura!!!!!!! Felicitari pentru prezentare, ca de altfel pentru toate retetele tale. Mihaela

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Multumesc mult, ma bucur ca va place. Da Nadia, ai dreptate. Am uitat de otet. Corectez imediat. Multumesc si La multi ani fericiti impreuna.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      O idee superrrrrrr .Arata sa-i mananci cu ochii. Insa am o micuta neintelegere: cele 2 lingurite de otet sunt pentru stins praful de copt ? ca nu le-ai mentionat in modul de preparare. Am salvat reteta si am s-o fac cit mai repede. E posibil sambata pentru aniversarea a 11 ani de casnicie , multumesc pentru idee. Toate cele bune.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Doina hmmmm ce fain miroase ! Pina la mine a ajuns mirosul lor imbatator !!! Minunate ! Am facut si eu de sarbatori si astea au disparut primele...s-au mancat asa calde....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Doiniţa, am notat, urmează execuţia! Foarte apetisante!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Foarte aspectoase buseurile tale!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 8-10 carnaciori subtiri (cabanos)
  • 2 cartofi albi mai maricei
  • 200 g branza cremoasa (feta)
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite otet
  • 400-500 g faina alba
  • 20 ml ulei
  • 1/2 gogosar in otet
  • 1/2 lingurita boia
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte bine arata !!! Multumesc, pentru idee !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob din carne tocata de vita