autor:

Cely Snijec

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Carnati afumati de casa

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
5 kg spata de porc (sau pulpa de porc), 1,5 kg pulpa vita, 1 kg slanina, 3 caciulii de usturoi, o cutie matze de porc, sare,piper,enibahar,nucsoara (macinate)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se incorporeaza cu usturoiul pisat si condimentele. Se framanta pana se desprinde de lighean si de maini, ca la cozonac.Umplem matele cu ajutorul masinii speciale,afumam la foc timp de o ora si jumae in afumatoare..Lasam sa se scurga,pastram la rece.Cine nu doreste carnati afumati,poate sa-i pastreze la congelator si sa-i prajeasca in tigaie sau la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati afumati de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casa

Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casa

Este o reteta perfecta mai ales pentru sezonul de primavara-vara, atunci când apare salata

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Priscornic Dumitru , 13 decembrie 2014

    nu ametec carne de porc cu vita

  • Snijec Cely , 11 decembrie 2013

    nu ametec carne de porc cu vita

  • COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

    eu mai adaug cimbru si boia . cei mai buni carnatii de casa

    • Proca Constanta , 01 decembrie 2013

      Eu mai adaug ardei iuti si piper

    • Dan Mihailovici (Maestru bucatar) , 07 decembrie 2012

      foarte bune rezultate la afumare se obtin daca slanina, carnatii sau carnea, pentru carne este mai greu, se pun in pungi de hartie si se dau la fum, Slanina si carnatii vor fi extraordinari, dar afumarea dureaza putin mai mult decat situatia in care nu se foloseste hartia

    • Dan Mihailovici (Maestru bucatar) , 07 decembrie 2012

      pentru afumarea carnatilor sau carnii de porc cel mai bun este lemnul de pomi fructiferi- cires, mar, prun- focul se face la cativa m. distanta de afumatoare si fumul se conduce printr-o teavă, pentru a fi rece. Lemnul de pomi fructiferi dau o aroma deosebita afumaturilor dar si o culoare frumoasa roscata

    • nils holgersson

      nils holgersson (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Ce fel de lemn e bine de folosit la afumat? In Bucovina folosesc mesteacan la afumare carnatilor, in sudul Moldovei folosesc lemn de samburoase (prun, mar, cires etc), dar am citit ca si stejarul e bun la carne de porc. Afumat la rece sau la cald?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Carnatii de casa sunt foarte gustosi si cu siguranta naturali

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      O minunatie...

    • angy , 09 ianuarie 2010

      da,adevarati carnati aromati!am notato!mersi!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      sunt foarte buni dar ce pacat ca nu pot manca...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 kg spata de porc (sau pulpa de porc)
  • 1,5 kg pulpa vita
  • 1 kg slanina
  • 3 caciulii de usturoi
  • o cutie matze de porc
  • sare,piper,enibahar,nucsoara (macinate)

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

COMY.M. (Chef de cuisine)

eu mai adaug cimbru si boia . cei mai buni carnatii de casa

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu crenvursti