autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Cartofi

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Ingrediente
2 pahare nuci pisate, 2 pahare pesmet fin, vanilie taiată foarte fin, 1 pahar şi jumătate lapte, 4 linguri de cacao, 1 păhărel rom, zahăr după gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul.

Când fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecând mereu se lasă compoziţia să fiarbă până se îngroaşă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să ae răcească. Când se poate ţine mâna pe compoziţie fără să frigă, se formează din ea bulgări în formă de cartofi care se tăvălesc prin cacao. Se aşază pe farfurie. Cartofii se pot păstra 2-3 zile.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mancare de cartofi cu kaizer

Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa crema de cartofi cu bacon

Supa crema de cartofi cu bacon

Legumele curatate,spalate si taiate cubulete le punem la fiert in apa cu sare, apoi le pasam cu blenderul

3 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Bun acest desert.Este si f. simplu.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Interesant, eu as incerca cu biscuiti in loc de pesmet.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Cred ca este gustoasa,o sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 pahare nuci pisate
  • 2 pahare pesmet fin
  • vanilie taiată foarte fin
  • 1 pahar şi jumătate lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 1 păhărel rom
  • zahăr după gust

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

zana b. (Chef de cuisine)

Bun acest desert.Este si f. simplu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Cupe inghetate de ciocolata, cu umplutura de mascarpone si migdale