autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Cartofi

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Ingrediente
2 pahare nuci pisate, 2 pahare pesmet fin, vanilie taiată foarte fin, 1 pahar şi jumătate lapte, 4 linguri de cacao, 1 păhărel rom, zahăr după gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul.

Când fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecând mereu se lasă compoziţia să fiarbă până se îngroaşă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să ae răcească. Când se poate ţine mâna pe compoziţie fără să frigă, se formează din ea bulgări în formă de cartofi care se tăvălesc prin cacao. Se aşază pe farfurie. Cartofii se pot păstra 2-3 zile.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Se pune 150 g samantana lichida si 30 de unt intr-o tigaie pentru sos impreuna cu cimbru ,se lasa

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Tortulet de cartofi / Pommes Chef Anne

Tortulet de cartofi / Pommes Chef Anne

Se taie cartofii in felii cat mai subtiri, se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort care se

39 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Bun acest desert.Este si f. simplu.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Interesant, eu as incerca cu biscuiti in loc de pesmet.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Cred ca este gustoasa,o sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 pahare nuci pisate
  • 2 pahare pesmet fin
  • vanilie taiată foarte fin
  • 1 pahar şi jumătate lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 1 păhărel rom
  • zahăr după gust

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

zana b. (Chef de cuisine)

Bun acest desert.Este si f. simplu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Flan de ciocolata