autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Cartofi

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Ingrediente
2 pahare nuci pisate, 2 pahare pesmet fin, vanilie taiată foarte fin, 1 pahar şi jumătate lapte, 4 linguri de cacao, 1 păhărel rom, zahăr după gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul.

Când fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecând mereu se lasă compoziţia să fiarbă până se îngroaşă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să ae răcească. Când se poate ţine mâna pe compoziţie fără să frigă, se formează din ea bulgări în formă de cartofi care se tăvălesc prin cacao. Se aşază pe farfurie. Cartofii se pot păstra 2-3 zile.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cartofi in folie de aluminiu cu verdeturi a la Provence

Cartofi in folie de aluminiu cu verdeturi a la Provence

Se iau 12 cartofi noi mai maricei si se curata de coaja. Se ia o folie de aluminiu si se taie 12

4 voturi    11 comentarii
1h 50 min
Retete vegetariene
Cartofi evantai

Cartofi evantai

Se curata cartofii si se spala, dupa care se taie felii subtiri. Nu taiati cartoful pana jos, astfel

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Bun acest desert.Este si f. simplu.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Interesant, eu as incerca cu biscuiti in loc de pesmet.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Cred ca este gustoasa,o sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 pahare nuci pisate
  • 2 pahare pesmet fin
  • vanilie taiată foarte fin
  • 1 pahar şi jumătate lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 1 păhărel rom
  • zahăr după gust

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

zana b. (Chef de cuisine)

Bun acest desert.Este si f. simplu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Diplomat cu blat