autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Cartofi

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Ingrediente
2 pahare nuci pisate, 2 pahare pesmet fin, vanilie taiată foarte fin, 1 pahar şi jumătate lapte, 4 linguri de cacao, 1 păhărel rom, zahăr după gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul.

Când fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecând mereu se lasă compoziţia să fiarbă până se îngroaşă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să ae răcească. Când se poate ţine mâna pe compoziţie fără să frigă, se formează din ea bulgări în formă de cartofi care se tăvălesc prin cacao. Se aşază pe farfurie. Cartofii se pot păstra 2-3 zile.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand sunt

35 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de cartofi de post

Tocanita de cartofi de post

Se curata legumele, se taie cubulete. Ceapa se pune la prajit in putin ulei, se adauga o lingura

49 voturi    10 comentarii
35 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Bun acest desert.Este si f. simplu.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Interesant, eu as incerca cu biscuiti in loc de pesmet.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Cred ca este gustoasa,o sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 pahare nuci pisate
  • 2 pahare pesmet fin
  • vanilie taiată foarte fin
  • 1 pahar şi jumătate lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 1 păhărel rom
  • zahăr după gust

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

zana b. (Chef de cuisine)

Bun acest desert.Este si f. simplu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu magiun de prune