Cartofi copti cu branza si ierburi aromatice

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cartofi copti cu branza si ierburi aromatice

Ingrediente

  • - 4 cartofi potriviti
  • - 160g Philadelphia light
  • - 100ml iaurt grecesc
  • - 1 lingura ulei de masline
  • - sare de Camargue
  • - piper
  • - marar
  • - chives

Mod de preparare

Spalati cartofii bine, intepati-i cu o furculita si coaceti-i in cuptorul incins la 200° timp de 45'-50' (depinde de marimea cartofilor).

Intre timp pregatiti sosul: amestecati iaurtul cu Philly, uleiul si plantele aromatice tocate marunt.

Adaugati sare si piper proaspat macinat si asteptati frumusel sa se coaca cartofii.

Cand cartofii s-au copt, crestati-i adanc in forma de cruce si incercati sa ii desfaceti usor ( nu de tot) astfel incat sosul sa poata patrunde in interiorul cartofului. Turnati doua trei linguri de crema de branza si ceva verdeata taiata marunt.

Cartofii sunt moi cu coaja crocanta si se potrivesc de minune cu crema de branza aromata cu ierburi proaspete

Sunt usor de facut , nu necesita foarte mult timp si va salveaza o cina. Pofta mare!

Sursa acestei retete este blogul Disturbingly Delicious (www.disturbinglydelicious.blogspot.com)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta