autor:

doru simona

» » Aperitive

Cartofi copti cu sunca si cascaval

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2010

Ingrediente
8 cartofi medii de fiert,, Pentru umplutura: 100 gr sunca/kaizer, 2 rosii, 1 legatura ceapa verde, 2 linguri ulei, 200 gr cascaval/mozarela, sare si piper alb macinat, Pentru sos: 3-4 catei usturoi, 300 ml iaurt, 2 lingurite de ceapa verde tocata rondele

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

14 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. se scobeste interiorul cu o linguritza astfel incat sa ramana o coaja de 1 cm. Miezul scos se taie cubulete mici.

Se taie sunca si cascavalul in cubulete. Se curata ceapa si se taie rondele. se opareste rosia, se decojeste si se toaca cubulete.

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.

Se prajeste sunca in ulei fierbinte , pana devine usor crocanta.se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si se mai calesc putin.

Se ia de pe foc , se adauga restul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza cu sare si piper.

Se asaza jumatatile de cartofi intr.o tava unsa cu ulei si se umplu din belsug cu amestecul cu sunca.

Tava se tine in cuptorul incins timp de vreo 50 min , pana cand cartofii se inmoaie iar umplutura devine aurie.

Pentru sos: se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si ceapa verde se condimenteaza cu sare si piper. Sosul se serveste alaturi de cartofii fierbinti.

Sunt deliciosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Preparare: Se spala cartofi si se freaca usor coaja iar apoi se taie in doua,pe lungime.Se scobeste

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de năut cu ciuperci

Iahnie de năut cu ciuperci

Modul de preparare: Punem năutul de cu seară în apă rece la înmuiat şi îl lăsăm până

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2010

    Ce buni trebuie sa fie, mai ales cu sosul de iaurt cu usturoi!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2010

    Arata super bine...

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2010

    sunt delicioasi, merita incercati

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Ce bun!!!cu sosul de iaurt e un deliciu :)

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Ce bine arata......apetisant........*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

14 voturi

Ingrediente

  • 8 cartofi medii de fiert,
  • Pentru umplutura: 100 gr sunca/kaizer
  • 2 rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • 200 gr cascaval/mozarela
  • sare si piper alb macinat
  • Pentru sos: 3-4 catei usturoi
  • 300 ml iaurt
  • 2 lingurite de ceapa verde tocata rondele

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

9 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Ce buni trebuie sa fie, mai ales cu sosul de iaurt cu usturoi!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Muffins sarati