Ingrediente
8 cartofi medii de fiert,, Pentru umplutura: 100 gr sunca/kaizer, 2 rosii, 1 legatura ceapa verde, 2 linguri ulei, 200 gr cascaval/mozarela, sare si piper alb macinat, Pentru sos: 3-4 catei usturoi, 300 ml iaurt, 2 lingurite de ceapa verde tocata rondele
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
14 voturi
Mod de preparare
Se taie sunca si cascavalul in cubulete. Se curata ceapa si se taie rondele. se opareste rosia, se decojeste si se toaca cubulete.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.
Se prajeste sunca in ulei fierbinte , pana devine usor crocanta.se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si se mai calesc putin.
Se ia de pe foc , se adauga restul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza cu sare si piper.
Se asaza jumatatile de cartofi intr.o tava unsa cu ulei si se umplu din belsug cu amestecul cu sunca.
Tava se tine in cuptorul incins timp de vreo 50 min , pana cand cartofii se inmoaie iar umplutura devine aurie.
Pentru sos: se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si ceapa verde se condimenteaza cu sare si piper. Sosul se serveste alaturi de cartofii fierbinti.
Sunt deliciosi.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010
Ce bun!!!cu sosul de iaurt e un deliciu :)
mia (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010
Ce bine arata......apetisant........*****