autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi cu branza (Bucegi) au gratin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1,5 kg cartofi nesfaramiciosi, , 200 g branza Bucegi (Roquefort), , 1 l lapte concentrat (neindulcit), , 4 linguri smantana groasa, , 75 g unt, , 6 galbenusuri, , 1 ceapa, , 4 catei de usturoi, , 2 crengute de cimbru, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180ş. Curatati cartofii de coaja, spalati-i, stergeti-i si taiati-i felii foarte fine (ca pentru chips). Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Puneti intr-un castron mare galbenusurile si laptele si adaugati - pe rand - smantana, Roquefort-ul faramitat, ceapa, usturoiul, cimbrul maruntit si feliile de cartofi. Sarati, piperati si amestecati bine.
Ungeti o forma cu o parte din unt, turnati in ea compozitia, presarati deasupra restul de unt rupt bucatele, acoperiti-i cu o folie de aluminiu si dati-i circa o ora si jumatate la cuptor.
Cam dupa o ora, indepartati folia ca sa se gratineze frumos. Serviti-i fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza (Bucegi) au gratin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Specialitate de cascaval - 2

Specialitate de cascaval - 2

Se taie cateva felii de cascaval de tip moale si se pun intr-un vas cu capac la bain marie aprox.

6 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pentru inceput facem crema de branza.Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o

10 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1,5 kg cartofi nesfaramiciosi
  • 200 g branza Bucegi (Roquefort)
  • 1 l lapte concentrat (neindulcit)
  • 4 linguri smantana groasa
  • 75 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 crengute de cimbru
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri