autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi cu branza (Bucegi) au gratin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1,5 kg cartofi nesfaramiciosi, , 200 g branza Bucegi (Roquefort), , 1 l lapte concentrat (neindulcit), , 4 linguri smantana groasa, , 75 g unt, , 6 galbenusuri, , 1 ceapa, , 4 catei de usturoi, , 2 crengute de cimbru, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180ş. Curatati cartofii de coaja, spalati-i, stergeti-i si taiati-i felii foarte fine (ca pentru chips). Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Puneti intr-un castron mare galbenusurile si laptele si adaugati - pe rand - smantana, Roquefort-ul faramitat, ceapa, usturoiul, cimbrul maruntit si feliile de cartofi. Sarati, piperati si amestecati bine.
Ungeti o forma cu o parte din unt, turnati in ea compozitia, presarati deasupra restul de unt rupt bucatele, acoperiti-i cu o folie de aluminiu si dati-i circa o ora si jumatate la cuptor.
Cam dupa o ora, indepartati folia ca sa se gratineze frumos. Serviti-i fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza (Bucegi) au gratin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza

"Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca

10 voturi    4 comentarii
28h
Aperitive cu brinza
Ardei umpluti cu branza Filadelfia

Ardei umpluti cu branza Filadelfia

Se amesteca toate ingredientele,ceapa se taie marunt si umplem ardeii,decoram si.....gata!!!!!!!!

2 voturi    7 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1,5 kg cartofi nesfaramiciosi
  • 200 g branza Bucegi (Roquefort)
  • 1 l lapte concentrat (neindulcit)
  • 4 linguri smantana groasa
  • 75 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 crengute de cimbru
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Puisori din mamaliga cu smantana pt copilasi mofturosi