autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi cu branza (Bucegi) au gratin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1,5 kg cartofi nesfaramiciosi, , 200 g branza Bucegi (Roquefort), , 1 l lapte concentrat (neindulcit), , 4 linguri smantana groasa, , 75 g unt, , 6 galbenusuri, , 1 ceapa, , 4 catei de usturoi, , 2 crengute de cimbru, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180ş. Curatati cartofii de coaja, spalati-i, stergeti-i si taiati-i felii foarte fine (ca pentru chips). Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Puneti intr-un castron mare galbenusurile si laptele si adaugati - pe rand - smantana, Roquefort-ul faramitat, ceapa, usturoiul, cimbrul maruntit si feliile de cartofi. Sarati, piperati si amestecati bine.
Ungeti o forma cu o parte din unt, turnati in ea compozitia, presarati deasupra restul de unt rupt bucatele, acoperiti-i cu o folie de aluminiu si dati-i circa o ora si jumatate la cuptor.
Cam dupa o ora, indepartati folia ca sa se gratineze frumos. Serviti-i fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza (Bucegi) au gratin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
acadele cu parmezan

acadele cu parmezan

Se aseaza stiksuri in tava in care am pus hartie de copt,se pune cascaval ra la capatul stiksului,se

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Cascaval pane

Cascaval pane

Cascavalul se taie in felii uniforme , groase de circa 1 cm si se presara cu piper.Se trece fiecare

24 voturi    31 comentarii
20h 1 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1,5 kg cartofi nesfaramiciosi
  • 200 g branza Bucegi (Roquefort)
  • 1 l lapte concentrat (neindulcit)
  • 4 linguri smantana groasa
  • 75 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 crengute de cimbru
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Clatite cu branza la cuptor