autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi cu branza (Bucegi) au gratin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1,5 kg cartofi nesfaramiciosi, , 200 g branza Bucegi (Roquefort), , 1 l lapte concentrat (neindulcit), , 4 linguri smantana groasa, , 75 g unt, , 6 galbenusuri, , 1 ceapa, , 4 catei de usturoi, , 2 crengute de cimbru, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180ş. Curatati cartofii de coaja, spalati-i, stergeti-i si taiati-i felii foarte fine (ca pentru chips). Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Puneti intr-un castron mare galbenusurile si laptele si adaugati - pe rand - smantana, Roquefort-ul faramitat, ceapa, usturoiul, cimbrul maruntit si feliile de cartofi. Sarati, piperati si amestecati bine.
Ungeti o forma cu o parte din unt, turnati in ea compozitia, presarati deasupra restul de unt rupt bucatele, acoperiti-i cu o folie de aluminiu si dati-i circa o ora si jumatate la cuptor.
Cam dupa o ora, indepartati folia ca sa se gratineze frumos. Serviti-i fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza (Bucegi) au gratin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Sufleu de cas afumat

Sufleu de cas afumat

Se rade casul si se amesteca cu ouale batute bine.Se adauga smantana,laptele si apoi faina sub forma

3 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Mini pateuri cu branza sarata

Mini pateuri cu branza sarata

Branza sarata o dam pe razatoare mica si o amestecam cu oul. Aluatul de foietaj il intindem putin,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1,5 kg cartofi nesfaramiciosi
  • 200 g branza Bucegi (Roquefort)
  • 1 l lapte concentrat (neindulcit)
  • 4 linguri smantana groasa
  • 75 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 crengute de cimbru
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Mini tarte cu branza, parmezan si ou