autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu conopida si iaurt

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 conopida mica, , 800 g cartofi (nesfaramiciosi), , 1 ardei iute rosu, , 20 g unt topit, , sare, , 3/4 l concentrat de zeama de legume (Knorr + apa), , 1/2 varf de cutit sofran (0,1 g), , 1/2 lingurita curry, , 1/2 legatura menta, , 2 borcane iaurt gros (a 150 g).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala conopida si se rupe buchetele. Cartofii curatati de coaja se taie bucati, iar ardeiul iute fara nervuri si seminte se taie fasii subtiri. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc usor cartofii, impreuna cu fasiile de ardei iute, amestecand intruna. Se adauga sarea, sofranul, curry-ul si se toarna deasupra zeama de zarzavat. Se incorporeaza buchetelele de conopida, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 15 minute. Se presara cu frunzulite de menta si se serveste cu iaurtul batut putin ca sa fie cremos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu conopida si iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cremos cu parmezan

Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 conopida mica
  • 800 g cartofi (nesfaramiciosi)
  • 1 ardei iute rosu
  • 20 g unt topit
  • sare
  • 3/4 l concentrat de zeama de legume (Knorr + apa)
  • 1/2 varf de cutit sofran (0,1 g)
  • 1/2 lingurita curry
  • 1/2 legatura menta
  • 2 borcane iaurt gros (a 150 g).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita