autor:

» » Aperitive

Cartofi cu crusta de nuca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 750 g cartofi nesfaramiciosi, , sare, , nucsoara, , 1 pahar smantana (250 g)., Pentru crusta: 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 1 ardei iute (mare) verde, , 1 ardei iute (mare) rosu, , 2 linguri pesmet, , 50 g samburi de nuca, , 1 lingura zeama de lamaie, , 2 linguri sirop de catina.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie felii subtiri si se aseaza straturi-straturi intr-o forma unsa (de budinca). Se condimenteaza cu sare si nucsoara rasa, se toarna peste ei smantana, se dau la cuptorul incins la 220gr. si se lasa sa se patrunda circa 20 de minute. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt (usturoiul se poate presa). Se spala ardeii iuti, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fasiute. Se amesteca ceapa, usturoiul si ardeii iuti cu pesmetul, nucile taiate marunt, zeama de lamaie si siropul de catina, se gusta de sare si se intinde amestecul peste cartofi. Se dau din nou la cuptor, se lasa sa se rumeneasca frumos si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu crusta de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 750 g cartofi nesfaramiciosi
  • sare
  • nucsoara
  • 1 pahar smantana (250 g).
  • Pentru crusta: 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute (mare) verde
  • 1 ardei iute (mare) rosu
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g samburi de nuca
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri sirop de catina.

Raporteaza reteta

Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Rulada cu ghebe (sau bureti de padure)