autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi cu crusta de nuca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 750 g cartofi nesfaramiciosi, , sare, , nucsoara, , 1 pahar smantana (250 g)., Pentru crusta: 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 1 ardei iute (mare) verde, , 1 ardei iute (mare) rosu, , 2 linguri pesmet, , 50 g samburi de nuca, , 1 lingura zeama de lamaie, , 2 linguri sirop de catina.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie felii subtiri si se aseaza straturi-straturi intr-o forma unsa (de budinca). Se condimenteaza cu sare si nucsoara rasa, se toarna peste ei smantana, se dau la cuptorul incins la 220gr. si se lasa sa se patrunda circa 20 de minute. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt (usturoiul se poate presa). Se spala ardeii iuti, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fasiute. Se amesteca ceapa, usturoiul si ardeii iuti cu pesmetul, nucile taiate marunt, zeama de lamaie si siropul de catina, se gusta de sare si se intinde amestecul peste cartofi. Se dau din nou la cuptor, se lasa sa se rumeneasca frumos si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu crusta de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Budinca de spanac

Budinca de spanac

Se scoate spanacul congelat si se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Separat amestecam toate

8 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Barcute de dovlecei

Barcute de dovlecei

Dovlecelul se spala, se taie pe din doua. Se scobeste miezul cu o lingura, apoi se scoate miezul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 750 g cartofi nesfaramiciosi
  • sare
  • nucsoara
  • 1 pahar smantana (250 g).
  • Pentru crusta: 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute (mare) verde
  • 1 ardei iute (mare) rosu
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g samburi de nuca
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri sirop de catina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Mic dejun traditional - Manakish - zaatar