Reteta postata pe: 24 mai 2010
Ingrediente
5-6 cartofi, fierti, taiati felii, 1 mamaliga mica, 1 cana de jumari, 4 oua fierte, ceapa (taiata pestisor), 150 g burduf, 200 g smantana, 1/2 pahar lapte, 1 rosie pentru ornat, 50 g margarina pentru uns tava, sare si piper dupa gust.
Dificultate: Redusa | Timp: 55 min
Mod de preparare
Aceasta reteta am facut-o, inspirandu-ma dupa reteta lui Sidy : " Cartofi frantuzesti " la care am adaugat ce am mai gasit prin frigider. In tava unsa cu margarina punem primul strat, format din felii subtiri de mamaliga. Peste, asezam feliile de cartofi, apoi ceapa, feliile de oua (fierte tari), branza de burduf, si 150 g smantana. Acoperim cu al 2-lea strat de cartofi, peste care punem smantana ramasa si feliile de rosii in stil ornamental, functie de talentul fiecaruia.Punem laptele , sare , piper si dam la cuptor 30 minute.(temperatura moderata). POFTA BUNA !!!!! CUGETARE : Mestesugul nu intrece talentul ci numai il desavarseste .-M. CERVANTES
raluca (Bucatar) , 17 mai 2012
jumarile unde is in reteta?
Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010
Foarte buni, eu i-am pregatit cu kaizer.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Si eu fac cartofi la cuptor cu branza si smantana, am sa incerc si reteta ta, cu costita sau kaizer in loc de jumari. E apetisanta!
Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Arata foarte bine. Felicitari, Eugen!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Felicitari pentru reteta.
husni (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Un deliciu.,Eugen. Dar,unele ingrediente nu le am,aici,asa ca ma uit la poza.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Prezentarea este foarte frumoasa,iar continutul foarte apetisant.Felicitari.
Sidy (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Ce bunatate ti-a iesit Eugene !!! Felicitari ! deja imi ploa in gura cand ma gandesc ce bun a fost.... Mai ai ?
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
O bunatate,iar prezentarea este grozava...
constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Voi face si eu , nu am jumari ,dar le voi inlocui cu costita afumata sau kaizer.
constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
O bunatate !
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Foarte bun!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010
Rapid si gustos!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010
Mmmmm, ce bun ai gatit!