autor:

autor

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Cartofi cu spanac si sos de usturoi

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
6 cartofi                                                             , 150 gr spanac (eu am folosit congelat)                 , 1 ceapa mica                                   , 4 catei de usturoi                                                 , 100 ml vin alb                                                      , 50 gr parmezan                           , ulei de masline                                                     , 150 gr smantana

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja , se spala si se pun la fiert cu un praf de sare. Se fierb ~ 15 min. Trebuie sa intre furculita in ei insa sa nu se sfarame, adica sa fie aproape gata fierti. Ceapa si 2 catei de usturoi se curata si se taoaca marunt dupa care se calesc in ulei de masline. Se stinge totul cu vin dupa care se adauga spanacul congelat se amesteca pana cand se decongeleaza se lasa sa dea cateva clocote . Se condimentaeza dupa gust si se ia de pe foc. Se adauga parmezanul ras.

Cartofi fierti lasa sa se raceasca putin dupa care se scobesc cu o lingurita se condimenteaza cu piper si se umplu cu spanac. Se incinge cuptorul la 200 C si se pun cartofii pentru10 min. Smantana se amesteca cu un varf de piper proaspat macinat cu doi catei de usturoi zdobiti. Se serveste peste cartofii umpluti.

Sfat:miezul de cartofi care a ramas de la cartofii umpluti il puteti folosi la crochetele de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu spanac si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Paine parfumata

Paine parfumata

Intr-un pahar sfarama drojdia si presar-o cu zahar.Toarna peste acestea200 ml apa calduta si lasa-le

8 voturi    3 comentarii
4h
Retete vegetariene
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se spala bine spanacul ,se scurge si se taie fasi subtiri(strangem in mana un manuchi cat putem cuprinde

39 voturi    19 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • 6 cartofi                                                             
  • 150 gr spanac (eu am folosit congelat)                 
  • 1 ceapa mica                                   
  • 4 catei de usturoi                                                 
  • 100 ml vin alb                                                      
  • 50 gr parmezan                           
  • ulei de masline                                                     
  • 150 gr smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Piure de dovleac de post