autor:

autor

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Cartofi cu spanac si sos de usturoi

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
6 cartofi                                                             , 150 gr spanac (eu am folosit congelat)                 , 1 ceapa mica                                   , 4 catei de usturoi                                                 , 100 ml vin alb                                                      , 50 gr parmezan                           , ulei de masline                                                     , 150 gr smantana

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja , se spala si se pun la fiert cu un praf de sare. Se fierb ~ 15 min. Trebuie sa intre furculita in ei insa sa nu se sfarame, adica sa fie aproape gata fierti. Ceapa si 2 catei de usturoi se curata si se taoaca marunt dupa care se calesc in ulei de masline. Se stinge totul cu vin dupa care se adauga spanacul congelat se amesteca pana cand se decongeleaza se lasa sa dea cateva clocote . Se condimentaeza dupa gust si se ia de pe foc. Se adauga parmezanul ras.

Cartofi fierti lasa sa se raceasca putin dupa care se scobesc cu o lingurita se condimenteaza cu piper si se umplu cu spanac. Se incinge cuptorul la 200 C si se pun cartofii pentru10 min. Smantana se amesteca cu un varf de piper proaspat macinat cu doi catei de usturoi zdobiti. Se serveste peste cartofii umpluti.

Sfat:miezul de cartofi care a ramas de la cartofii umpluti il puteti folosi la crochetele de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu spanac si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Batoane cu ciocolata si portocala

Batoane cu ciocolata si portocala

Sanatoase, delicioase si usor de facut! Punem curmale in bol. Stoarcem portocale si adaugam suc

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Rosii provencale

Rosii provencale

1) Se taie rosiile in jumatate, separat se face un amestec de pesmet, usturoi, patrunjel si ulei,

7 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • 6 cartofi                                                             
  • 150 gr spanac (eu am folosit congelat)                 
  • 1 ceapa mica                                   
  • 4 catei de usturoi                                                 
  • 100 ml vin alb                                                      
  • 50 gr parmezan                           
  • ulei de masline                                                     
  • 150 gr smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de Conopida