Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori

Ingrediente

  • • 2 cartofi dulci mari, in coaja
  • • 1 conserva (200 gr) ananas cubulete, scurse
  • • 1 lingura ulei
  • • 1 lingura unt
  • • 1 lingura zahar brun
  • • 1 lingurita coaja de portocala
  • • 1/2 lingurita sare
  • • 2 linguri nuci cajou, tocate

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 175C.Se strapunge fiecare cartof de doua ori, cu varful unui cutit.

2. Se coc cartofii aprox. 50 minute, pana cand se inmoaie.Se lasa deoparte la racit, ca sa poata fi tinuti in mana.Se reduce temperatura cuptorului la 160°C.

3. Se taie cartofii in jumatati pe lungime.Se scobesc cu grija, astfel incat sa nu se rupa coaja.Miezul se pune intr-un castron.Se pastreaza coaja.In castronul cu miez de cartof se adauga ananas, ulei, unt, zahar, coaja de portocala si sare.Se amesteca cu mixerul pana ce se obtine un piure pufos.

4. Se pun jumatatile fara miez pe o tava de cuptor.Se umple fiecare jumatate cu amestecul cu miez.Se coc 15 minute.Se presara deasupra nucile pecan.Se coc inca 5 minute.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise