autor:

mariana scarlat

» » Budinci

Cartofi franţuzeşti

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi, 150g brânză de oi, 4 ouă, 150ml smântână, caşcaval, 80g unt

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

20 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, securăţă şi se taie felii. Se aşază într-un vas termorezistent uns bine cu unt, un rând de cartofi, peste ei se adaugă un rând de brânză rasă pe răzătoarea mare şi câteva bucăţi de unt, se alternează straturile de cartofi şi brântă până terminăm cartofii şi brânza. Ultiml strat este de cartofi. Peste ei se toarnă ouăle bătute bine în care am adăugat şi smântâna. Cine mănâncă mai sărat poate pune şi un praf de sare în ele. Eu nu pun. Deasupra de rade caşcaval, se pun şi ultimele bucţi de unt şi se bagă la cuptor. Se lasă la cuptor până se rumenesc frumos şi deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi franţuzeşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Este o mancare delicioasa si usor de preparat. Aceasta este reteta care o fac cel mai des si este

50 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi Frantuzesti

Cartofi Frantuzesti

Cartofi se fierb in coaja, in vas separat se fierb ouale. Se decojesc cartofi se taie felii, la fel

58 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    apetisanti !

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

    yami yami ce buni sunt!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Dacă ne luam după dieteticieni nici cartofi nu mai putem să mâncăm! Mai ales calzi, aşa cum trebuie să fie aceştia când îi mănânci!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Deliciosi cartofii gratinati !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Bun,bun............

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Inepuizabilul cartof...suporta..noi si noi retete. Merita incercat!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Gustos si bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 150g brânză de oi
  • 4 ouă
  • 150ml smântână
  • caşcaval
  • 80g unt

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

apetisanti !

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de cartofi