Cartofi franţuzeşti

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Cartofi  franţuzeşti

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 150g brânză de oi
  • 4 ouă
  • 150ml smântână
  • caşcaval
  • 80g unt

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, securăţă şi se taie felii. Se aşază într-un vas termorezistent uns bine cu unt, un rând de cartofi, peste ei se adaugă un rând de brânză rasă pe răzătoarea mare şi câteva bucăţi de unt, se alternează straturile de cartofi şi brântă până terminăm cartofii şi brânza. Ultiml strat este de cartofi. Peste ei se toarnă ouăle bătute bine în care am adăugat şi smântâna. Cine mănâncă mai sărat poate pune şi un praf de sare în ele. Eu nu pun. Deasupra de rade caşcaval, se pun şi ultimele bucţi de unt şi se bagă la cuptor. Se lasă la cuptor până se rumenesc frumos şi deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise