autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi Frantuzesti

Autor: Scutaru Florin (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Scutaru Florin (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
Cartofi - 2 kg, Branza telemea - 400 gr, Branza de vaci - 200 gr, 10 oua, Smantana dulce - 400 gr, Cascaval - 200 gr, Unt - 40 gr

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se lasa sa se raceasca dupa care se curata si se taie felii.
Se fierb ouale si se taie in felii subtiri.
Se rade branza telemea si se prepara o compozitie din telemea, branza de vaci, marar sau patrunjel si piper.
Se tapeteaza forma cu unt.
Se aseaza straturi alternative din cartofi, amestecul din branzeturi si oua, pana se umple forma.
Se toarna smantana peste compozitie.
Se rade cascavalul si se presara peste cartofi.
Se coace la 180 de grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Este o mancare delicioasa si usor de preparat. Aceasta este reteta care o fac cel mai des si este

50 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi franţuzeşti(2 variante)

Cartofi franţuzeşti(2 variante)

Varianta românească: Se fierb cartofii în coajă, iar ouăle tari. Se curăţă toate. O cratiţă

50 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Cartofi - 2 kg
  • Branza telemea - 400 gr
  • Branza de vaci - 200 gr
  • 10 oua
  • Smantana dulce - 400 gr
  • Cascaval - 200 gr
  • Unt - 40 gr

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Sufleu de cas afumat