autor:

» » Aperitive

Cartofi Frantuzesti

Autor: Scutaru Florin (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Scutaru Florin (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
Cartofi - 2 kg, Branza telemea - 400 gr, Branza de vaci - 200 gr, 10 oua, Smantana dulce - 400 gr, Cascaval - 200 gr, Unt - 40 gr

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se lasa sa se raceasca dupa care se curata si se taie felii.
Se fierb ouale si se taie in felii subtiri.
Se rade branza telemea si se prepara o compozitie din telemea, branza de vaci, marar sau patrunjel si piper.
Se tapeteaza forma cu unt.
Se aseaza straturi alternative din cartofi, amestecul din branzeturi si oua, pana se umple forma.
Se toarna smantana peste compozitie.
Se rade cascavalul si se presara peste cartofi.
Se coace la 180 de grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cartofi frantuzesti Doina

Cartofi frantuzesti Doina

Se spala foarte bine cartofii si se pun la fiert, in coaja, intr-un litru de apa rece, aproximativ

97 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Curatati cartofii si ii fierbeti in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii taiati in felii potrivit de

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Cartofi - 2 kg
  • Branza telemea - 400 gr
  • Branza de vaci - 200 gr
  • 10 oua
  • Smantana dulce - 400 gr
  • Cascaval - 200 gr
  • Unt - 40 gr

Raporteaza reteta

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi umpluti la cuptor