Cartofi Frantuzesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartofi - 2 kg
  • Branza telemea - 400 gr
  • Branza de vaci - 200 gr
  • 10 oua
  • Smantana dulce - 400 gr
  • Cascaval - 200 gr
  • Unt - 40 gr

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se lasa sa se raceasca dupa care se curata si se taie felii.

Se fierb ouale si se taie in felii subtiri.

Se rade branza telemea si se prepara o compozitie din telemea, branza de vaci, marar sau patrunjel si piper.

Se tapeteaza forma cu unt.

Se aseaza straturi alternative din cartofi, amestecul din branzeturi si oua, pana se umple forma.

Se toarna smantana peste compozitie.

Se rade cascavalul si se presara peste cartofi.

Se coace la 180 de grade.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise