autor:

husni

» » Aperitive

Cartofi frantuzesti

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Ingrediente
-8-9 cartofi, -4 oua, -6-8 cirnaciori din conserva(sau alt tip), -2-3 linguri de pesmet, -1/2 kg iaurt, -1 lingura,rasa,amidon, -1 ou, -tarhon(dupa gust), -sare,piper(dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb,cu coaja.Se fierb si ouale(tari).
Cartofii si ouale se curata,apoi,se lasa sa se raceasca.
Cind sint reci,cartofii se taie rondele;cind sint reci(chiar f. reci),se taie mult mai bine;nu se \"sparg\".
Si ouale,reci,se taie rondele.
Intr-o tava,unsa cu unt,se aseaza jumatate din cantitatea de cartofi(rondele).Peste cartofi se pun ouale(rondele) si
cirnaciorii(rondele).Se presara,apoi,f.putina sare.
Pe urma se aseaza a 2-a jumatate de cartofi.Deasupra se pune iaurtul pregatit,asa:iaurtul cu oul crud si amidonul(dizolvat in putina apa,rece),se pun in blender.
Dupa ce sint amestecate,bine,se pun intr-o cratita,se pun pe foc,mestecind tot timpul,pina fierbe;dupa aceea se ia de pe foc si se potriveste de sare,piper si tarhon.Se pune imediat peste cartofi.Deasupra se presara pesmetul,apoi se da la cuptor,pt. cca 30 minute,la foc mediu.Apoi,se scoate din cuptor si se lasa cca 15-20 minute sa se \"odihneasca\",apoi se serveste.
Reteta asta am inventat-o(ma refer la sosul de iaurt),deoarece,aici,nu am smintina.
Cantitatea asta e pt. 4 persoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Curatati cartofii si ii fierbeti in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii taiati in felii potrivit de

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Budinci
Cartofi frantuzesti cu kaizer

Cartofi frantuzesti cu kaizer

1. Se fierb cartofii in coaja. 2. Se fierb 4 oua, iar celelalte doua se bat si se amesteca cu smantana. 3.

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ANa Tha , 30 septembrie 2014

    Pui cu Mazare Verde Pui cu Mazare Verde Ingrediente: 1 kg carne de pasare, 1 kg mazare verde (boabe), 2 linguri bulion, 1 ceapa, 3 linguri ulei, 1 legatura marar verde, sare. Mod de preparare: Carnea se curata, se spala si se taie in bucati. Ceapa se taie marunt si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei si o lingura de apa sau supa. Cand...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    excelenta din toate punctele de vedere...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Foarte buna reteta, a mei simpli fara carnaciori.

    • Fara foto

      Sidy , 21 februarie 2010

      Ce fain arata Camelia !!! Eu nu i-am facut pina acum cu carnati....

    • Fara foto

      husni , 18 februarie 2010

      Da,Nadia Maria,sint muuuuuuuuuuuuuuult mai buni cu putina smintina,dar......

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Buni,buni iar daca mai pui si putina smantana cand se servesc si mai buni.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Tare gustosi sunt...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • -8-9 cartofi
  • -4 oua
  • -6-8 cirnaciori din conserva(sau alt tip)
  • -2-3 linguri de pesmet
  • -1/2 kg iaurt
  • -1 lingura,rasa,amidon
  • -1 ou
  • -tarhon(dupa gust)
  • -sare,piper(dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

excelenta din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Aperitiv cu branza si carne