Se unge bine cu unt o forma rezistenta la foc (vas Jena).
Se curata cartofii si se taie in felii subtiri. Se pun cateva minute in apa rece. Se scurg de apa si se zvanta intr-un prosop de bucatarie. Se porneste cuptorul.
Se pune un strat de cartofi pe fundul vasului (pot fi mai multi unul peste altul). Se toarna un sfert din smantana peste ei, se presara 2 linguri de cascaval amestecat cu parmezan (sau doar cascaval), se condimenteaza cu sare si piper. Cartofii ramasi se aseaza intr-un strat deasupra. Se presara cascavalul ramas.
Se taie untul in bucatele mici si se pune peste gratin. Se da la cuptor cca o ora si un sfert, pana ce se inmoaie cartofii. Daca se coloreaza prea repede in maro, pot fi acoperiti cu o foaie de pergament. Se servesc foarte fierbinti, cu salata verde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii