autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi gratinati

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), , un catel de usturoi, , o lingura unt, , 200 g smantana, , 1/4 l lapte, , sare,, piper, , 125 g cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei şi cartofi gratinaţi, o masă de duminică

Dovlecei şi cartofi gratinaţi, o masă de duminică

Pune la fiert cartofii în coajă, nu înainte de a-i spăla bine. Şi pentru că rămâne destul

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi gratinati cu usturoi si ciuperci

Cartofi gratinati cu usturoi si ciuperci

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade/4. Se fierb cartofii in coaja in apa sarata, apoi ii scurgeti

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi (nesfaramiciosi)
  • un catel de usturoi
  • o lingura unt
  • 200 g smantana
  • 1/4 l lapte
  • sare,
  • piper
  • 125 g cascaval ras

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Crokete de cartofi cu cascaval si ghimbir