autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Cartofi imbracati

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
4 cartofi potriviti, 200 gr branza (care se topeste), 4 felii de kaizer,bacon sau sunca presata, 1 lingura de unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb timp de 40 minute.Se scurg de apa,se lasa sa se raceasca si ii curatam de coaja.Se taie pe orizontal in trei parti ,cu grija sa nu se rupa,si pe prima felie de cartof adaugam branza pentru topit,se acopera cu a doua felie de cartof,adaugam alta felie de branza ,urmeaza ultima felie de cartof si condimentam cu sare si piper.Se inveleste fiecare cartof cu o felie de kaizer ,sunca sau bacon,se fixeaza cu o scobitoare si se pune intr-o tava unsa cu unt.La fel se procedeaza cu restul cartofilor.Se incalzeste cuptorul si se tin timp de 12-15 minute la temperatura de 220 grade pana se topeste branza,cartofii capata o culoare aurie si kaizer-ul pare crocant.Se servesc imediat cu putin patrunjel verde deasupra.Se servesc ca aperitiv sau garnitura la friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi imbracati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulada de mamaliga umpluta cu branza

Rulada de mamaliga umpluta cu branza

Intr-un ceaun, se face mamaliga din faina de malai dupa reteta traditionala, apoi se intinde cit

1 vot    1 comentariu
40 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Se bat bine ouale cu telul, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Imi plac acesti cartofi imbracati.Arata foarte bine si sigur sunt gustosi.Felicitari!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Frumosi cartofeii si aromati.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Nu se rup cartofii pentru ca ii tai cand sunt reci!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Cum de nu se rup cartofii? In rest totul e delicios.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Deosebiti si tare gustosi...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi potriviti
  • 200 gr branza (care se topeste)
  • 4 felii de kaizer,bacon sau sunca presata
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

Imi plac acesti cartofi imbracati.Arata foarte bine si sigur sunt gustosi.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pateuri cu branza FLUTURAS