Cartofi la cuptor cu ardei capia copti si tarhon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cartofi la cuptor cu ardei capia copti si tarhon

Ingrediente

  • 5-6 cartofi
  • 1-2 cepe
  • 4-5 ardei capia copti
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare,piper,condimente,foi de dafin
  • 2 rosii
  • pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust
  • ulei
  • tarhon

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se fierb intregi cu putin busuioc.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt sau pestisori. Ardeii capia se coc,se spala, se curata de seminte si se taie fasii pe lungime sau cubulete . Rosiile se oparesc 1 minut, se decojesc si se toaca cubulete. Usturoiul se toaca si el marunt sau se piseaza.

Ceapa, ardeiul, usturoiul, rosiile se fierb inabusit cu putin ulei, se adauga pasta de tomate, apa fiarta dupa caz si se potriveste de sare, piper, condimente.

Cartofii dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se taie in jumatati sau in sferturi in functie de marime. Se aseaza intr-o tava, se toarna sosul si ardeiul capia. Se introduce tava la cuptor pentru a se rumeni putin. Cand sunt aproape gata presarati tarhonul .Daca doriti puteti folosi la sos putin vin alb.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise