Cartofii se curata, se spala si se fierb intregi cu putin busuioc.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt sau pestisori. Ardeii capia se coc,se spala, se curata de seminte si se taie fasii pe lungime sau cubulete . Rosiile se oparesc 1 minut, se decojesc si se toaca cubulete. Usturoiul se toaca si el marunt sau se piseaza.
Ceapa, ardeiul, usturoiul, rosiile se fierb inabusit cu putin ulei, se adauga pasta de tomate, apa fiarta dupa caz si se potriveste de sare, piper, condimente.
Cartofii dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se taie in jumatati sau in sferturi in functie de marime. Se aseaza intr-o tava, se toarna sosul si ardeiul capia. Se introduce tava la cuptor pentru a se rumeni putin. Cand sunt aproape gata presarati tarhonul .Daca doriti puteti folosi la sos putin vin alb.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii