cartofi parizieni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi
  • oua
  • sare
  • lapte
  • smantana
  • unt
  • faina

Mod de preparare

Faina se dizolva in 150 ml de lapte , se adauga in 50 g de unt infierbantat si se inabusa. Se amesteca continuu, se adauga si restul de lapte si se continua fierberea pana ce se formeaza sosul. Peste sos se adauga cartofii, smantana si sare si se fierb impreuna. Se ia vasul de pe foc. Jumatate din acesta compozitie se asaza intr-o tava unsa cu 25 g de unt , deasupra se adauga felii de ou, restul compozitiei de cartofi, unt/margarina si se introduce la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise