autor:

Anonim

» » Aperitive

cartofi parizieni

Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2008

Ingrediente
cartofi, oua, sare, lapte, smantana, unt, faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Faina se dizolva in 150 ml de lapte , se adauga in 50 g de unt infierbantat si se inabusa. Se amesteca continuu, se adauga si restul de lapte si se continua fierberea pana ce se formeaza sosul. Peste sos se adauga cartofii, smantana si sare si se fierb impreuna. Se ia vasul de pe foc. Jumatate din acesta compozitie se asaza intr-o tava unsa cu 25 g de unt , deasupra se adauga felii de ou, restul compozitiei de cartofi, unt/margarina si se introduce la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "cartofi parizieni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tabouleh- Salata de grau sfaramat-specific tarilor arabe

Tabouleh- Salata de grau sfaramat-specific tarilor arabe

Bulgurul se opareste si se lasa 10 minute sa se inmoaie; se spala bine si se scurge bine in maini

10 voturi    22 comentarii
30 min
Aperitive
Broccoli la abur cu fenicul pane si germeni de broccoli

Broccoli la abur cu fenicul pane si germeni de broccoli

Cum se prepara broccoli la abur: Broccoli se spala, se taie partea tare si se separa in buchete

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Risotto cu ceapa verde