autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Cartofi polonezi de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
1kg cartofi, 2 linguri de făină, 200g margarină, 100g pesmet, sare, piper, mărar

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

3 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierbîn coajă, se curăţă şi se dau prin răzătoarea mică. Se amestecă cu făina, jumătate din margarină, sare şi puţin piper. Din acest amestec se modelează pe planşetă unul, două suluri de grosimea degetului din care se taie bucăţele şi li se dă forma de bastonaşe. Într-o oală, cu apă clocotită, se pun bastonaşele şi se fierb 20 de minute, până se ridică deasupra apei. Se scot cu lingura de supă, se pun pe un platou şi se presară cu pesmetul prăjit în margarină şi mărar fin tocat.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi polonezi de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu banane si ciocolata (de post)

Prajitura cu banane si ciocolata (de post)

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius. 2. Topim ciocolata pe bain marie. 3. Cu ajutorul

17 voturi    8 comentarii
40 min
Retete de post
Mancarica de fasole verde

Mancarica de fasole verde

Se spala si se taie de capete fasolea verde.Ceapa si ardeiul se curata si se taie in cubulete.Se

6 voturi    5 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    E adevărat că şi eu am mâncat in copilărie facute din coca de găluşti.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Mama mea facea asa ceva cand ne facea galuste cu prune si le mancam cu zahar.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte interesanta aceasta reteta,cred ca am sa o fac si eu.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      O idee buna pentru zilele de post.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 2 linguri de făină
  • 200g margarină
  • 100g pesmet
  • sare
  • piper
  • mărar

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Fasole batuta