autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Cartofi polonezi de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
1kg cartofi, 2 linguri de făină, 200g margarină, 100g pesmet, sare, piper, mărar

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

3 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierbîn coajă, se curăţă şi se dau prin răzătoarea mică. Se amestecă cu făina, jumătate din margarină, sare şi puţin piper. Din acest amestec se modelează pe planşetă unul, două suluri de grosimea degetului din care se taie bucăţele şi li se dă forma de bastonaşe. Într-o oală, cu apă clocotită, se pun bastonaşele şi se fierb 20 de minute, până se ridică deasupra apei. Se scot cu lingura de supă, se pun pe un platou şi se presară cu pesmetul prăjit în margarină şi mărar fin tocat.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi polonezi de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    E adevărat că şi eu am mâncat in copilărie facute din coca de găluşti.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Mama mea facea asa ceva cand ne facea galuste cu prune si le mancam cu zahar.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte interesanta aceasta reteta,cred ca am sa o fac si eu.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      O idee buna pentru zilele de post.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 2 linguri de făină
  • 200g margarină
  • 100g pesmet
  • sare
  • piper
  • mărar

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocanita de cartofi de post