Cartofi polonezi de post

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 2 linguri de făină
  • 200g margarină
  • 100g pesmet
  • sare, piper, mărar

Mod de preparare

Cartofii se fierbîn coajă, se curăţă şi se dau prin răzătoarea mică. Se amestecă cu făina, jumătate din margarină, sare şi puţin piper. Din acest amestec se modelează pe planşetă unul, două suluri de grosimea degetului din care se taie bucăţele şi li se dă forma de bastonaşe. Într-o oală, cu apă clocotită, se pun bastonaşele şi se fierb 20 de minute, până se ridică deasupra apei. Se scot cu lingura de supă, se pun pe un platou şi se presară cu pesmetul prăjit în margarină şi mărar fin tocat.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor